Talous |

Espanja lupaa: Eläkkeitä nostetaan kriisistä huolimatta

Tiistaina eläkkeiden nostamisen toi esiin varapääministeri Soraya Saenz de Santamaria. Espanjan hallitus julkistaa ensi vuoden budjetin torstaina.

Espanja nostaa ensi vuonna eläkkeitä talouskriisistä huolimatta, hallitus sanoi tiistaina. Espanja valmistelee parhaillaan tiukkaa budjettia, jotta sen ei tarvitsisi turvautua Euroopan kriisirahastojen apuun taloutensa pelastamiseksi ja jotta se saisi alijäämänsä pienemmäksi.

Pääministeri Mariano Rajoy on vannonut suojelevansa eläkkeitä leikkurilta. Eläkelupaus oli yksi Rajoyn merkittävimmistä ennen vaaleja antamista lupauksista.

Tiistaina eläkkeiden nostamisen toi esiin varapääministeri Soraya Saenz de Santamaria. Cadena Ser -radiokanavalle antamassaan haastattelussa Saenz de Santamaria sanoi, että eläkkeiden uudesta tasosta päätetään marraskuussa.

- Nostetaanko eläkkeitä? Kyllä, niitä nostetaan. Eläkkeitä nostetaan, jotta ne vastaisivat elinkustannusten nousua, varapääministeri kommentoi.

Espanjan hallitus julkistaa ensi vuoden budjetin torstaina.

Espanjassa inflaatio on kiihtynyt viime kuukausina. Espanjalaismedioissa esiintyneiden laskelmien mukaan eläkkeiden korotus tietäisi neljän miljardin euron lisämenoja, jos inflaatiomuutos haluttaisiin huomioida kokonaan.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa töitä todennäköisimmin löytyisi

Suomen naapurimaista Ruotsi ja Norja ovat perinteisesti olleet suomalaista työntekijää houkuttelevia maita. Työtä olisi työttömyysprosenttien valossa myös muualla Keski-Euroopassa ja jopa välimerellisessä maassa aivan Pohjois-Afrikan kupeessa. Kun meillä oli syyskuussa 2014 työttömyysaste 8,8%, on se esittelemissämme maissa noin viiden prosentin tuntumassa - jopa alle.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä