Helsinki |

Espoo nostaa väliaikaisesti veroprosenttia

Espoo nostaa vuodeksi kunnallisveroprosenttiaan. Veroprosentti nousee 0,25 prosenttiyksikköä. Espoon kunnallisveroprosentti on nykyisin 17,5.

Nostosta sovittiin kaupunginvaltuuston neuvottelutoimikunnassa. Korotus on vain yksivuotinen.

Noston syynä on yhteisöverotuoton harvinaisen jyrkkä lasku. Espoo käyttää korotuksen tuoman 12,5 miljoonaa euroa pääosin sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä sivistystoimeen.

Kaupunki ottaa tänä vuonna lainaa peräti 141 miljoonaa euroa. Lisäksi Espoo purkanee rahastojaan jopa 40 miljoonaa euroa vuodessa.

Valtuuston keväällä hyväksymän tuottavuusohjelman mukaisesti kaupungin menoja vähennetään 2,5 prosenttia vuosittain, eli 150 miljoonaa euroa vuoden 2012 loppuun mennessä.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

Koneturmasta selviytynyt poliisille: Koneen tekniikassa ongelma?

Video: Jämijärven lento-onnettomuuden turmapaikka.
01:57

Tapahtumat hetki hetkeltä

15.24

Tampereen Laskuvarjokerho aikoo pitää jäsenilleen suljetun tilaisuuden onnettomuuden vuoksi tänään illalla. Tiivis yhteisö tukee toisiaan surussa.

15.20

Yksi eloonjääneistä on kertonut poliisille, että koneessa oli ehkä tekninen vika.

14.25

SPR:n Pohjois-Satakunnan ensihuoltoryhmän vetäjä Anja Tunturi kertoo Yle Uutisille, että onnettomuuspaikalla on ollut paljon henkisen tuen tarvitsijoita; omaisia ja hyppykavereita.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä