Ulkomaat |

Estellestä tuli isosisko – Ruotsin kruununprinsessa Victoria sai pojan

Prinssi Danielin mukaan äiti ja lapsi voivat hyvin.

Prinssi Daniel hymyilee leveästi.
Prinssi Daniel pitämässä tiedotustilaisuutta Tukholman Karoliinisessa sairaalassa 2. maaliskuuta. Kuva: Henrik Montgomery / TT / EPA

Ruotsin kruununprinsessa Victoria synnytti pojan keskiviikkona kello 21.28 Suomen aikaa Tukholman Karoliinisessa sairaalassa. Kyseessä on Victorian ja hänen puolisonsa prinssi Danielin toinen lapsi.

Prinssi Daniel kertoi tiedotustilaisuudessa, että äiti ja lapsi voivat hyvin. Hän kertoi leikanneensa lapsen napanuoran. Lapsen nimi kerrotaan huomenna torstaina.

Poika oli syntyessään 52 senttiä pitkä ja painoi 3 655 grammaa.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel menivät naimisiin kesäkuussa 2010. Pariskunta sai ensimmäisen lapsensa prinsessa Estellen helmikuussa 2012.

Keskiviikkona syntynyt prinssi on Ruotsin kruununperimysjärjestyksessä kolmas äitinsä ja isosiskonsa jälkeen.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

A-studio

Puolustusvoimat on moninkertaistamassa kyberyksikkönsä koon – "Suorituskykyämme testataan joka päivä"

Puolustusvoimien Jyväskylässä sijaitsevaa kyberyksikköä ollaan vahvistamassa tuntuvasti. Lähivuosina yksikön koko on suunnitelmien mukaan moninkertaistumassa. Kun nykyisin yksikössä on kymmeniä tietoturva-alan ammattilaisia, jatkossa luku on kolminumeroinen. Koko puolustusvoimissa kyberasioiden parissa työskentelee kymmenen vuoden sisällä useita satoja ihmisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä