Ulkomaat |

EU korjaili tulenarkaa puhetta Ranskan ammutuista

Euroopan unioni on korjaillut jälkikäteen ulkoministerinsä Catherine Ashtonin puhetta Toulousen maanantaisen ampumisen lapsiuhreille. Israel ilmaisi äänekkäästi suuttumustaan, kun Ashton rinnasti ampujan tappamat juutalaislapset sekä Gazan palestiinalaisalueen lapset.

Korjaillussa puheessa mainitaan lisäksi Sderot, palestiinalaistaistelijoiden raketti-iskujen kohde Israelin puolella rajaa.

Catherine Ashton esitti tiistaina Toulousen iskun jälkeen kunnioituksensa kaikille lapsille, "jotka ovat kuolleet kauheissa olosuhteissa". Israelin ulkoministeri Avigdor Lieberman ehti jo vaatia Ashtonia perumaan puheensa.

EU pani kritiikin jälkeen jakoon videon Ashtonin puheesta, jossa todella mainitaan lapset molemmin puolin Gazan rajaa. Israelilaiskaupunki Sderot oli unohtunut puhtaaksi kirjoitetusta tekstiversiosta.

Ashton viittasi lisäksi belgialaisten koululaisten äskettäiseen bussiturmaan, Norjan viimekesäiseen joukkosurmaan ja Syyrian väkivaltaisuuksiin.

Sarjamurhaaja surmasi maanantaina neljä juutalaiskoulussa Ranskan Toulousessa. Tekijä on yhä kateissa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa töitä todennäköisimmin löytyisi

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa on töitä vaikka muille jakaa

Suomen naapurimaista Ruotsi ja Norja ovat perinteisesti olleet suomalaista työntekijää houkuttelevia maita. Työtä olisi työttömyysprosenttien valossa myös muualla Keski-Euroopassa ja jopa välimerellisessä maassa aivan Pohjois-Afrikan kupeessa. Kun meillä oli syyskuussa 2014 työttömyysaste 8,8%, on se esittelemissämme maissa noin viiden prosentin tuntumassa - jopa alle.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä