Kotimaa |

EU:n ruoka-apu lopussa – seuraava erä jaetaan huhtikuussa

Tänä vuonna jaettavaa on yli puoli miljoonaa kiloa enemmän kuin viime vuonna. Uutena tuotteena on mukana hernekeitto.

EU-ruokakasseja.
EU-ruokakasseja. Kuva: YLE / Sannimari Lehtilä

EU-ruoka-apua päästään jakamaan tänä vuonna huhtikuussa. Maaseutuvirasto aloittaa ruoan kuljetukset Suomessa pohjoisesta etelään ja kaikki elintarvikkeet saadaan jaettua viimeistään toukokuussa, kertoo Maaseutuviraston ylitarkastaja Outi Nieminen.

Elintarvikkeita on jaossa enemmän kuin viime vuonna, noin kaksi miljoonaa kiloa. Viime vuonna ruokaa jaettiin noin 1,3 miljoonaa kiloa. Maaseutuvirastosta arvellaan, että ruokapaketit ovat lopussa koko maassa.

Varkaudessa ruoka-apua jakava Elämän taito ry:n Armi Nissinen kertoo, että viime vuonna viimeiset puurohiutaleet jaettiin marraskuun alkupäivinä.

- Tällä hetkellä EU-ruokakasseja kysellään lähes päivittäin.

Elämän taito ry jakaa ruoka-apua pääasiassa kohderyhmälleen 18–29 -vuotiaille nuorille.

Tämän vuoden paketissa elintarvikkeita on mukana kymmentä eri tuotetta: vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, puurohiutaleita, makaronia, lihasäilyke, hernekeittoa, hapankorppuja, mysliä, juustopastaa ja maitojauhetta.

- Ruokakasseihin halutaan valita hyvin säilyviä peruselintarvikkeita, kertoo Maaseutuviraston ylitarkastaja Outi Nieminen.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

8.00

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija pitää koneen hylyn tutkimista erittäin haastavana, koska kone on tuhoutunut niin pahasti.

7.58

Tutkinnassa on nyt kolme keskeistä linjaa. Käydä hylky läpi, kuulla silminnäkijöitä ja onnettomuudesta selvinneitä ja käydä läpi kaikki mahdolliset kuva- ja muut tallenteet, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen.

7.27

Onnettomuuden varsinainen tutkinta alkaa tänään. Tarkoituksena on etsiä koneesta mahdollisesti lennon aikana irronneita osia. Lisäksi tutkijat käyvät lennosta mahdollisesti olevat tallenteet läpi.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä