Talous

Euroalueen tuskassa lieventymisen merkkejä

EKP:n pääjohtajan mukaan luottamus euroalueella ja euroon palailee.

Euroalueen velkakriisissä on vaihteeksi näkynyt myönteisempiä merkkejä. Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi sanoi perjantaina julkaistussa lehtihaastattelussa, että luottamus euroalueella ja euroon on palailemassa. Lisäksi Italian ja Espanjan lainakorot ovat laskeneet selvästi.

EKP ilmoitti viime viikolla aloittavansa euroalueen ongelmamaiden velkapapereiden ostamisen markkinoilta. EKP ei asettanut ostoille ylärajaa. Osto-operaation tavoitteena on saada painettua euromaiden velkapapereiden korkoja alemmas.

- Positiivisia tuloksia on jo tullut. Ilmoitus osto-operaatiosta on nostanut luottamusta euroalueella ja euroon ympäri maailmaa, Draghi sanoi Süddeutsche Zeitung -lehdelle.

Draghin mukaan sijoittajat ovat alkaneet palailla Eurooppaan, mikä on hyvä uutinen euroalueen taloudelle.

Korkomarkkinoilla Italian 10-vuotisen lainan korko putosi perjantaina alle viiden prosentin ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Talous

Miten kotimainen omistus pidetään 60 prosentissa? – Voimaosakeyhtiö SF vastaa

Fennovoiman rakentamislupahakemuksen yhteydessä olleessa Voimaosakeyhtiö SF:n kirjeessä vakuutetaan runsain sanoin, että yhtiön omistus Fennovoimasta on aina yli 60 prosenttia. Voimaosakeyhtiön toimitusjohtajan mukaan 60 prosenttia saadaan täyteen tarvittaessa uusilla toimijoilla. Hän ei spekuloi, pitääkö mukana olevien yritysten ja muiden toimijoiden joissain tilanteessa lisätä omistustaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä