Talous

Euroalueen tuskassa lieventymisen merkkejä

EKP:n pääjohtajan mukaan luottamus euroalueella ja euroon palailee.

Euroalueen velkakriisissä on vaihteeksi näkynyt myönteisempiä merkkejä. Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi sanoi perjantaina julkaistussa lehtihaastattelussa, että luottamus euroalueella ja euroon on palailemassa. Lisäksi Italian ja Espanjan lainakorot ovat laskeneet selvästi.

EKP ilmoitti viime viikolla aloittavansa euroalueen ongelmamaiden velkapapereiden ostamisen markkinoilta. EKP ei asettanut ostoille ylärajaa. Osto-operaation tavoitteena on saada painettua euromaiden velkapapereiden korkoja alemmas.

- Positiivisia tuloksia on jo tullut. Ilmoitus osto-operaatiosta on nostanut luottamusta euroalueella ja euroon ympäri maailmaa, Draghi sanoi Süddeutsche Zeitung -lehdelle.

Draghin mukaan sijoittajat ovat alkaneet palailla Eurooppaan, mikä on hyvä uutinen euroalueen taloudelle.

Korkomarkkinoilla Italian 10-vuotisen lainan korko putosi perjantaina alle viiden prosentin ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Helsinki

Selvitysryhmä: HUSLABin neulasekaannuksen syynä inhimillinen erehdys – Kukaan ei sairastunut

Syyt siihen, miksi HUSLAB:ssa käytettiin keväällä neuloja kahteen kertaan, on nyt tutkittu. Syynä oli inhimillinen virhe. Lisäksi keikkatyöntekijää ei ollut perehdytetty tarpeeksi hyvin, ja käytettyjä turvaneuloja käsiteltiin väärin. Käytetyn neulan sai suoneensa 19 ihmistä, joista 18 on todettu ensimmäisessä seurannassa terveeksi. Yksi ei ole suostunut seurantaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä