Talous |

Euroopan elinkeinoelämän nokkamiehet haluavat Britannian pysyvän EU:ssa

Euroopan yritysjohtajat tukevat myös pääministeri David Cameronin tavoitetta parantaa EU:n kilpailukykyä.

David Cameron.
David Cameron CBI.n tilaisuudessa Lontoossa 9. marraskuuta 2015. Kuva: Andy Rain / EPA

Euroopan elinkeinoelämän kärkihenkilöt antavat täyden tukensa Britannian pääministerin pyrkimyksille nostaa Euroopan kilpailukykyä. Britannian teollisuustyönantajien kattojärjestö CBI yhdessä Suomen ja 19 muun elinkeinoelämän keskusjärjestöjohtajan kanssa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen EU-maiden johtajille loppuviikon huippukokousta varten.

Samassa kirjeessä johtajat antavat vahvan tuen Britannian EU-jäsenyydelle ja tunnustavat, että kaikkien jäsenmaiden ei tarvitse osallistua syvempään integraatioon ja että euron ulkopuolisten maiden asema EU:n sisämarkkinoilla pitää voida turvata.

– On koko EU:n etu, että sen toiseksi suurin talous pysyy unionin jäsenenä, kirjoittaa Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies vetoomuksessa.

Vetoomuksen allekirjoittaneet keskusjärjestöjohtajat edustavat 2,5 miljoonaa yritystä, jotka työllistävät yli 50 miljoonaa henkilöä EU:n alueella.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Helsinki

Selvitysryhmä: HUSLABin neulasekaannuksen syynä inhimillinen erehdys – Kukaan ei sairastunut

Syyt siihen, miksi HUSLAB:ssa käytettiin keväällä neuloja kahteen kertaan, on nyt tutkittu. Syynä oli inhimillinen virhe. Lisäksi keikkatyöntekijää ei ollut perehdytetty tarpeeksi hyvin, ja käytettyjä turvaneuloja käsiteltiin väärin. Käytetyn neulan sai suoneensa 19 ihmistä, joista 18 on todettu ensimmäisessä seurannassa terveeksi. Yksi ei ole suostunut seurantaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä