Talous |

Euroopan elinkeinoelämän nokkamiehet haluavat Britannian pysyvän EU:ssa

Euroopan yritysjohtajat tukevat myös pääministeri David Cameronin tavoitetta parantaa EU:n kilpailukykyä.

David Cameron.
David Cameron CBI.n tilaisuudessa Lontoossa 9. marraskuuta 2015. Kuva: Andy Rain / EPA

Euroopan elinkeinoelämän kärkihenkilöt antavat täyden tukensa Britannian pääministerin pyrkimyksille nostaa Euroopan kilpailukykyä. Britannian teollisuustyönantajien kattojärjestö CBI yhdessä Suomen ja 19 muun elinkeinoelämän keskusjärjestöjohtajan kanssa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen EU-maiden johtajille loppuviikon huippukokousta varten.

Samassa kirjeessä johtajat antavat vahvan tuen Britannian EU-jäsenyydelle ja tunnustavat, että kaikkien jäsenmaiden ei tarvitse osallistua syvempään integraatioon ja että euron ulkopuolisten maiden asema EU:n sisämarkkinoilla pitää voida turvata.

– On koko EU:n etu, että sen toiseksi suurin talous pysyy unionin jäsenenä, kirjoittaa Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies vetoomuksessa.

Vetoomuksen allekirjoittaneet keskusjärjestöjohtajat edustavat 2,5 miljoonaa yritystä, jotka työllistävät yli 50 miljoonaa henkilöä EU:n alueella.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä