Talous |

Euroopan jättipörssi on syntymässä – yhdenvertaiset yhdistyvät

London Stock Exchange Group ja Deutsche Börse ovat julkistaneet yhdistymisehtonsa. Sopimus on uutistoimisto Bloombergin mukaan kouluesimerkki siitä, miten yhdenvertaiset yritykset yhdistyvät.

Alaspäin menevä pörssikurssi
Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Eurooppaan syntyy jättipörssi. Lontoon pörssi eli London Stock Exchange Group ja Frankfurtin pörssi eli Deutsche Börse ovat edenneet fuusioneuvotteluissaan ja julkistaneet yhdistymisehtonsa.

LSE:n osakkeenomistajat saavat uuden yhtiön osakkeista 45,6 prosenttia, Deutsche Börsin omistajat 54,4 prosenttia, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Fuusioneuvotteluista kerrottiin helmikuun lopussa.

Sopimus on uutistoimisto Bloombergin mukaan kouluesimerkki siitä, miten yhdenvertaiset yritykset yhdistyvät. Frankfurtin pörssi yritti ostaa Lontoon pörssin jo vuonna 2000 ja 2005. Nämä yritykset epäonnistuivat.

Yhdistymisen arvioidaan tuottavan vuosittain 450 miljoonan euron synergiaedut.

Lontoon ja Frankfurtin pörssien yhdistyminen luo jättiläisen, joka nousee maailman suurimpien pörssien joukkoon, Yhdysvaltain ja Hongkongin pörssien rinnalle. Kumpaisenkin on määrä jatkaa toimintaa edelleen entisillä nimillään.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Ulkomaat

Voimakas maanjäristys Keski-Italiassa – "Puolet kaupungista menetetty"

romahtanut talo
Talous

Vaalirahakohussa ryvettyneellä Nuorisosäätiöllä ja sen johdolla vaiettuja kiinteistöbisneksiä

Nuorisosäätiön Aki Haaro ja Perttu Maskonen.

Keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä käy puhuri. Säätiöstä on alettu nopeasti luoda myös kovan rahan rakennuttajaa, vaikka sen tarkoitus on edistää nuorten edullista asumista. Vaalirahakohun jälkeen yleishyödyllinen säätiö on siirtynyt tukevasti keskustanuorten entisen johtokaksikon Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen haltuun. Kerkeän kaksikon nimet yhdistyvät myös Nuorisosäätiön liepeillä toimivaan, vaiettuun kiinteistösijoitusyhtiöön, käy ilmi Ylen laajasta selvityksestä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä