Ulkomaat |

Facebook: Ongelmat ohi, sivuille pääsee taas

Facebookiin pitäisi jälleen päästä kaikkialla maailmassa, yhtiö sanoo. Yhteisöpalvelu kaatui aamulla Suomessa ja useissa muissa maissa erityisesti Euroopassa. Facebookin mukaan heillä oli teknisiä ongelmia, mutta ne on nyt ratkaistu.

Tieto Facebookin kaatumisesta levisi aamulla erityisesti toisessa yhteisöpalvelussa Twitterissä. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n Moskovan-kirjeenvaihtaja Daniel Sandford kertoi Twitter-viesteissään saaneensa tietoja ongelmista muun muassa Moskovassa, Hollannissa, Britanniassa, Italiassa, Unkarissa ja Saksassa sekä Isralissa, Egyptissä, Abu Dhabissa ja Etelä-Afrikassa.

Zdnet-sivuston mukaan ongelmia oli myös lukuisissa muissa Euroopan maissa, sekä paikoin Afrikassa ja Aasiassa. Kaikkialla ongelmia ei kuitenkaan ollut. Esimerkiksi Zdnetin jutun kirjoittaja kertoi pääsevänsä Facebookiin Kanadassa. Myös muun muassa hongkongilainen twiittaaja kertoi samaa.

Kymmenen jälkeen aamupäivällä Facebookiin alkoi jälleen päästä Suomessakin.

Zdnet-sivustolla arvioitiin, että Facebookin ongelma saattoi liittyä internetin nimipalvelin-järjestelmään, joka muuttaa verkkotunnuksia IP-osoitteeksi, eikä niinkään maailmanlaajuiseen reititys- tai sivujen saatavuusongelmaan. Sandfordin mukaan huhuja on liikkunut siitä, että päivitys olisi epäonnistunut.

Facebookilla on noin 850 miljoonaa käyttäjää eri puolilla maailmaa.

Keskustele uutisesta 19 kommenttia

Yhteisöpalvelu Facebookissa on ollut ongelmia Suomessa ja useissa muissa maissa. Twitterin keskusteluissa on todettu, että Facebook näyttää kaatuneen muun muassa lukuisissa Euroopan maissa sekä Lähi-idässä ja Etelä-Afrikassa. Suomessa sivuille alkoi kymmenen jälkeen jälleen päästä. Hermostuttaako Facebookin kaatuminen?

Siirry keskusteluun

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä