Ydinvoimaa |

Fennovoiman ydinjäte ei mahdu Olkiluotoon

Posivalla ei ole tilaa Fennovoiman ydinjätteille. Simoon ja Pyhäjoelle ydinvoimaa suunnitteleva Fennovoima on ollut halukas neuvottelemaan ydinjätteiden sijoittamisesta Posivan tiloihin Olkiluotoon.

Kiveen louhittu luola. Luolassa kaksi työmiestä valon kajossa.
Ydinjätteen loppusijoitusluolastoa louhitaan Olkiluotoon. Kuva: YLE

Posivan toimitusjohtajan Reijo Sundellin mukaan julkisuudessa olleet väitteet siitä, että Olkiluodossa olisi tilaa myös Fennovoiman ydinjätteille, ovat virheellisiä. Olkiluodon saari on jaettu kahtia niin, että itäpääty on varattu loppusijoittamiselle ja länsipääty on varattu käyville ja mahdollisesti tuleville laitoksille.

Itäpäädyssä on tilaa 12 000 tonnille ydinjätettä

- Olkiluoto nelosen jälkeen on sitten 9 000 tonnia varattuna ja omistajat varmasti tulevat rakentamaan, jos nyt ei lähiaikoina, niin Loviisan laitokset varmasti uusitaan jossain vaiheessa, Sundelin arvioi.

- Olkiluodon ykkös- ja kakkoslaitos uusitaan myöhemmin. Omistajat varmasti tarvitsevat yhdelle ydinvoimalaitokselle varatun tilan.

Kommentoi aihetta (2 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

  • Ihmettelevä

    Ilmoita asiattomasta kommentista

    Näoinhän se menee, ydin sähköä jauhetaan ja tuhansia vuosia säteilevät vaaralliset jätteet pitäisi sitten saada jonkun toisen riesaksi.

  • Sanokaa minun sanoneen

    Ilmoita asiattomasta kommentista

    Höpö höpö. Kun Fennovoiman lupa on lopullisesti nuijittu pöytään muuttuu Posivalla ääni kellossa. Sitä ennen tietenkin yritetään vaikeuttaa kilpailijan lupahakua höpöpuheilla.

Tuoreimmat aiheesta: Ydinvoimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä