Talous |

Finavian tulos ja matkustajamäärä ennätykseen – "johdannaistapahtumat erittäin valitettavia"

Finavian liiketoiminta on paremmassa iskussa kuin ikinä ennen, sanoo toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Helsinki-Vantaan lentoasema.
Helsinki-Vantaan lentoasema. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Lentoasemia hallinnoiva Finavia kertoo tehneensä viime vuonna parhaimman tuloksen kautta aikain.

Finavian liiketoiminta on paremmassa iskussa kuin ikinä ennen, sanoo toimitusjohtaja Kari Savolainen. Hyvä kannattavuus mahdollistaa toissa vuonna aloitetun investointiohjelman toteuttamisen. Lentoasemaverkoston sadan miljoonan ohjelma on jo viety läpi.

Finavian liikevaihto nousi prosentin 353 miljoonaan, ja konsernin tulos ilman kertaeriä kasvoi reilusta 47 miljoonasta lähes 56 miljoonaan euroon.

Finavia teki viime vuonna myös oman matkustajaennätyksensä, kun kokonaismatkaajamäärä nousi ensi kerran yli 20 miljoonan.

Finavia valittelee vuosikymmenen vaihteen johdannaissopimuksiin "liittyviä tapahtumia" ja korostaa, että rahoituskäytännöt on uusittu eikä vastaavaa virhettä enää voi tapahtua.

Nyt Finavia sanoo tukevansa viranomaisten selvityksiä sopimuksista, jotka tuottivat yhtiölle reippaasti yli 30 miljoonan euron tappiot.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä