Talous |

Fingrid aikoo nostaa kantaverkkomaksuja

Kantaverkkoyhtiö Fingrid on nostamassa kantaverkkomaksuja vähintään kymmenen prosenttia vuoden 2012 alusta. Tavallisten kuluttajien sähkölaskusta kantaverkkomaksun osuus on kuitenkin pieni.

Kantaverkkomaksujen korotuksen takana on uusien ydinvoimaloiden ja tuulivoimaloiden kytkeminen. Seuraavan kymmenen vuoden aikana Fingrid vetää lähes 3 000 kilometriä voimajohtoja ja lisää 30 sähköasemaa sekä varavoimaa. Investoinnin hinta on tuntuvat 1,7 miljardia euroa, mikä asettaa hinnankorotuspaineita.

Investointien jättimäistä kuvaa summaa se, että Fingrid joutuu 2000-luvun alkuun verrattuna viisinkertaistamaan vuositasolla investointeihin korvamerkityt rahat.

- Paineet nostaa kantaverkkomaksuja ovat kovat, asiakkaillemme olemme arvioineet prosenttikorotuksen olevan kaksinumeroinen. Tavallisten kuluttajien sähkön hinnassa muutos ei silti ole merkittävä, sillä nykyisellään kantaverkkomaksun osuus on vain kaksi prosenttia sähkölaskusta, sanoo Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä