Talous |

Lentoalan sovittelu jatkuu lauantaina

Finnairin lentoemäntien lakon sovittelu jatkuu huomenna lauantaina klo 12. Aiemmin tänään Finnair sanoi toivovansa, että katkenneita työehtosopimusneuvotteluja jatkettaisiin viikonlopun aikana.

Video: Lentomatkustajat katsovat aikataulunäyttöä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Video
Finnairin lentoliikennettä sotkevaan matkustamohenkilökunnan lakkoon haetaan ratkaisua viikonlopun aikana. Lakon sovittelu jatkuu valtakunnansovittelijan johdolla huomenna. Kuljetusliittojen laaja tuki lakossa oleville lentoemännille huolestuttaa Finnairin johtoa.

Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen sanoo lähettämässään tiedotteessa, että tiistaina mahdollisesti alkavat tukitoimet ovat levittämässä ongelmat alueille, joilla ei ole tekemistä matkustamohenkilökunnan kanssa.

Hän muistuttaa, että samoin tiistaina tulee lakon alkamisesta kuluneeksi seitsemän päivää, jolloin palkanmaksu voidaan keskeyttää niiltä työntekijöiltä, joiden työnteko on lakon vuoksi estynyt.

- Haluamme puolustaa suomalaisia työpaikkoja ja suomalaista lentoyhtiötä. Siksi pyrimme yhdessä löytämään ratkaisumallin, joka tukee henkilöstön työssä jaksamista ja samalla parantaa työn tuottavuutta, Vehviläinen sanoo.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Suomeen ehkä uudenlainen paperittomien joukko - Jumiutuneille määräaikainen oleskelulupa?

Anonyymi turvapaikanhakija nojaa ikkunalautaan kännykkä kädessään.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä