Talous |

Finnairin suunnitelmat biopolttoainelennoista lykkääntyvät

Lentoyhtiö Finnairin suunnitelmat aloittaa lennot biopolttoaineella siirtyvät. Finnair oli kaavaillut aloittavansa biopolttoainelennot keväällä muutamilla reiteillä, mutta sopivaa raaka-ainetta polttoaineeseen ei löytynyt.

Ilmailualan sertifiointiorganisaatio ASTM on valmistellut hyväksyntää, joka mahdollistaisi biopolttoaineiden käytön kaupallisessa ilmailussa. Finnairin piti aloittaa biopolttoaineen käyttö heti, kun sertifiointi tulee voimaan.

Sertifioinnin jälkeen koneissa voisi käyttää seosta, josta puolet on fossiilista lentopolttoainetta ja puolet biokerosiinia.

Finnairin ympäristöjohtaja Kati Ihamäki kertoo, että Finnair ei ole toistaiseksi löytänyt sopivaa raaka-ainetta sopivaan hintaan.

Lopullisesti suunnitelmia biopolttoaineen käytöstä ei ole kuitenkaan haudattu.

- Olemme mukana muun muassa yhdessä levätutkimushankkeessa ja muutamassa muussakin sopivan biopolttoaineen löytämiseksi, Ihamäki sanoo.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä