Talous |

Grimaldin Finnlines-valloitus matelee

Italialaisvarustamo Grimaldi onnistui kasvattamaan vain hivenen omistustaan rahtivarustamo Finnlinesissa viime perjantaina päättyneessä ostotarjouksessa.

Alustavan tuloksen perusteella Grimaldi sai tarjouksellaan osakkeita noin 264 000 kappaletta. Ne nostivat Grimaldin omistusosuuden Finnlinesissa 50,7 prosenttiin aiemmasta 50,1 prosentista.

Grimaldin omistus Finnlinesissa ylitti 50 prosentin rajan joulukuun lopulla. Italialaisyhtiölle syntyi tämän seurauksena arvopaperimarkkinalain mukainen velvollisuus tehdä lopuista osakkeista ostotarjous. Hinta tarjouksessa oli 17 euroa osakkeelta. Finnlines pitää hintaa halpana

Finnlinesin hallitus piti omassa arvioissaan Grimaldin tarjousta liian halpana. Myös yhtiön suurin kotimainen omistaja, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen on pitänyt tarjottua hintaa alhaisena.

Grimaldin ostotarjouksen lopullinen tulos on määrä kertoa torstaina.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Saksalaisväite: Elintarvikkeiden parasta ennen -päivämääriä manipuloidaan myynnin edistämiseksi

Kuvakaappaus ARD Mediathekin sivulta.

Samana päivänä ja samassa tuotantoerässä valmistetuilla jogurttipurkeilla saattaa olla eri parasta ennen -päiväys, väittää elintarvikkeiden hävikkiä Saksassa tutkiva professori. Päivämääräkikkailun taustalla on haluttu mielikuva mahdollisimman tuoreesta tuotteesta. Suomessa elintarvikeala vakuuttaa, että meillä tällaista ei tehdä – tai korkeintaan ihan vähän.      

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä