Kulttuuri |

Guus Kuijerille Astrid Lindgrenin muistopalkinto

Hollantilainen kirjailija Guus Kuijer saa tämän vuoden Alma-kirjallisuuspalkinnon. Ruotsalainen kirjallisuuspalkinto jaetaan vuosittain kirjailija Astrid Lindgrenin muistoksi. Palkinto on maailman suurin lasten- ja nuorten kirjallisuuden palkinto. Sen rahallinen arvo on viisi miljoonaa kruunua.

Guus Kuijer
Guus Kuijer Kuva: Querido

Vuoden Alma-palkinnon saaja julkistettiin kirjailija Astrid Lindgrenin syntymäkodissa, Vimmerbyssä.

Guus Kuijer on syntynyt vuonna 1942. Hän on kirjoittanut sekä lapsille että aikuisille. Kuijer on kirjoittanut kolmisenkymmentä kirjaa, useimmat niistä lapsille ja teini-ikäisille.

Palkintoraadin perusteluissa todetaan, että Kuijer kuvaa ennakkoluulottomasti ja terävästi yhteiskuntaa ja elämän suuria kysymyksiä. Kuijerin tyyli on yksinkertainen ja selkeä, siihen mahtuu niin filosofinen syvällisyys kuin höyhenenkevyt runollisuuskin.

Alma-palkinto luovutetaan Guus Kuijerille Tukholmassa toukokuussa.Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä