Kotimaa |

Häkämies sopi KMS:n vaalituesta kokoomukselle

Nykyinen puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) ja Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n (KMS) vaalirahoittajat neuvottelivat kokoomuksen tukirahoista ennen eduskuntavaaleja, kertoo Iltalehti.

Jyri Häkämies.
Kuva: YLE

Kokoomuksessa tiedettiin jo loppuvuodesta 2006, että KMS ry tukee puolueen ehdokkaita seuraavan kevään edustakuntavaaleissa. Nova Groupin liikemiehet Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki pitivät tuolloin yhteisen palaverin kokoomuksen ryhmänjohtajan, nykyisen puolustusministerin Jyri Häkämiehen kanssa.

Merisalon mukaan tapaamisessa käytiin läpi kokoomuksen ehdokkaita vaalipiireittäin. Merisalo väittää Iltalehdessä, että Häkämies otti kantaa ehdokkaisiin ja heidän mahdolliseen läpipääsyynsä.

Merisalo kertoo, että tapaamisessa oli tavoitteena löytää sellaisia ehdokkaita, joiden tukeminen auttaisi kokoomusta saamaan tietyissä vaalipiireissä ratkaisevia lisä-ääniä eräiden ehdokkaiden läpimenon varmistamiseksi.

Puolustusministeri Häkämies on vahvistanut tavanneensa Arto Merisalon ja Tapani Yli-Saunamäen jo vuonna 2006. Hän myöntää olleensa tietoinen, että KMS tukee vuoden 2007 vaaleissa taloudellisesti kokoomuksen ja keskustan ehdokkaita. Häkämiehen mukaan KMS ry valitsi ehdokkaat, joista jokainen vastasi henkilökohtaisesti tuen vastaanottamisesta.

Palaveri järjestettiin eduskuntatalossa kokoomuksen ryhmähuoneessa. Myöhemmin, elokuussa 2007, Häkämies kutsui vaalirahoittajat saunomaan puolustusministeriön edustussaunalle Helsingin Santahaminassa.

Kommentoi aihetta (55 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • kelpaako

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joskus olisi mukava lukea Häkämiehestä jotain hyvää ja kunniallistakin...

  No, sillä on aika tyylikkäät silmälasit ja sillä on petollisen kunniallinen pukeutumistyyli.

 • Jari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jutta oli siis televisiossa oikeassa siitä, että rahoittajat ovat halunneet porvarihallituksen. Eikö siitäkin ollut joku sanailemassa, että puheenjohtaja puhuu hölynpölyä. Toisin sanoen: Hallitus on ostettu, jonka olen jo ennenkin tänne YLEen kommentoinut. On se karseaa, ehkä pelottavaa, ketkä tätä maata tällä hetkellä johtavat. Häkämies on kaiken lisäksi puolustusministeri. Mitähän hän oikeasti sillä salkulla haluaisi tehdä?

 • Suhteellisuudentajuttomat tukevat toisiaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kokoomushan on yritysten etuja ajava puolue, joten ei siinä mitään ihmeellistä ole että yritykset rahoittavat yritysten etuja ajavaa puoluetta. Ja Häkämiehen yritysystävällisyys on niin yliampuvaa, että hän haluaisi markkinoiden määräävän ydinvoimaloiden määrän.

  Se on ihmeellistä, että ei tajuta että yritykset ovat renki ja ihmiset ovat isäntä. Minkälainen maailmasta muodostuu jos väline määrää käyttäjäänsä ja renki itseään ja isäntäänsä? Kuka hyötyy jos renki pääsee määräämään itseään ja isäntää? Renki. Kuka kärsii? Isäntä.

 • syksy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Perkatkaa vaihteeksi sos.dem. saamia tukia ay-liikkeiltä. Jäsenet ovat saaneet maksamansa maksut verovähennyksenä.ay.n rahat ,jos mitkä ovat yhteiskunnan maksamia.Kuitenkin ne käytetään vain vasemmiston hyväksi.Kuitenkin nostetaan valtava haloo jostakin säätiöstä ,samoin eri henkilöiden tapaamisista.Toispuoleista uutisointia! Ylelläkin olisi korjaamisen varaa!

 • D'Hondt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Merisalo kertoo, että tapaamisessa oli tavoitteena löytää sellaisia ehdokkaita, joiden tukeminen auttaisi kokoomusta saamaan tietyissä vaalipiireissä ratkaisevia lisä-ääniä eräiden ehdokkaiden läpimenon varmistamiseksi. "

  2007 vaalivalvojaisissa ihmeteltiin kun D'Hondtin vaalimenetelmä näytti suosineen sattumalta Kokoomusta. Ei tainnut olla sattumaa. Oli tarkan laskelmoinnin ja tarkan vaalirahan jakamisen (=vaalituloksen manipuloinnin) tulosta.

 • Vetikö Häkämies kenties henkselit yli joidenkin nimien yli?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toisaalta voidaan kysyä,että käytiinkö Häkämiehellä hyväksyttämässä lista tuensaajista?

 • Hei haloo!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yhden jutun vasemmiston vaalitukien arvostelijat unohtavat. mutta nauttivat silti tehdystä työstä ja hurskastelevat siis itse. No mikähän se olisi..? hmm.. ? Vinkki: olisiko työaika.. palkat.. muut edut.. ?? Mitähän nuo olisivat, jos toinen laita olisi näistä saanut päättää, varsinkin aloilla joilla ei ole ihan niin suuri vetovoima ja työntekijöille makseta suunnilleen mitä pyytävät?

  Ja tässä en ota huomioon terveys- ja sosiaalihuoltoon liittyviä seikkoja, jotka eivät olisi edes siten miten nyt ovat, jos markkinatalouden avulla noista olisi päätetty.

 • Spekulaattori

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Merisalo väittää Iltalehdessä, että Häkämies otti kantaa ehdokkaisiin ja heidän mahdolliseen läpipääsyynsä. " Eiköhän Merikallio puhu totta. Kokoomus on teetättänyt ennakkoarvion vaalituloksesta, eli puoluekannatusmittaus-tyyppisen tutkimuksen; puolueet tekevät näitä sisäiseen käyttöönsä. Siinä rajalla että pääseekö vaiko eikö pääse ehdokkaita on tuettu. Olivatko liikemiehet muka teetättäneet puoluekannatustutkimuksen ja sen kanssa tulleet tapaamiseen? Idea ja aloite on täytynyt tulla Kokoomuksesta kun siellä on vaalien alla puolueiden- ja henkilöiden kannatusmittauksia ja tms. luettu.

 • Kokoomuslainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ja tällainen mies päättää valtionyhtiöiden omistajapolitiikasta ja puolustuslaitoksesta? Voi isänmaa, maa jossa kasvoin, mihin olemme menossa? Olen syvästi pettynyt puolueeni johtoon. Holkeri ei tehnyt tällaista.

 • Bonehead

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kylläpä on ministeritason mies Katainen tietämätön ja muistamaton ympärillä tapahtuvista asioista.

 • Varmaan retriitti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuppisuuna istuttiin ja isänmaallisesti maanpuolustustaitoja kehitettiin pistooliammunnalla. Välilllä saunottiin. Juotiin vähän oluttakin, taisi olla niin paljon että muisti meni.

 • Tuomas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Homman nimi on siis se, että joku Tapani Yli-Saunamäki on käynyt ilmoittamassa, ketkä istuvat hallituksessa vaalien jälkeen... voi ei...

 • Kypärä ja liperi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Joskus olisi mukava lukea Häkämiehestä jotain hyvää ja kunniallistakin..."...

  Kokomusta haalii riveihinsä näitä ihmepoikia: Viinanen ajoi Suomen konkurssin partaalle, Jyrin isoveli vaati kansalaisten perusoikeuksien supistamista (olisi varmaan suostunut diktaattoriksi) ja Jyri veisi rautaa Suomen itärajalle ja Afganistaniin. Siellähän sitten olisi kätevää ampua sisällissodan osapuolia, mm. suomalaisia "rauhanturvaajia".

  Hyvä Suomi!!

 • Virkamies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Häkämies kertoi ehdokkaiden saaneen henkilökohtaisia rahalahjoja.

  Jos tämä on ollut maan tapa jo aikaisemminkin, niin yli 3400 Eur lahjasta on saajan maksettava lahjavero ja kuudelta vuodelta takautuvasti.

 • Onkos iltatöitä?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näin poliitikot antavat työttömille mallia ruveta harrastamaan ainoastaan kuutamourakointia, koska mitä sitä nyt rehellistä työtä tekemään Suomessa, kun muutenkin näyttää pärjäävän.

 • äänioikeutettu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eduskunta on hajotettava. Uudet vaalit mahdollisimman pian. Tämä eduskunta ei enää nauti kansan luottamusta, eikä sen säätämillä laeilla ole mitään merkitystä.

 • Epärehellisyys ja vilppi ei ole hyve

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Arto Merisaloa katsellessa kaimansa Arto Nybergin ohjelmassa tuli mieleen koko ajan, että hän peittelee tai salailee jotain vielä isompaa rahasotkua. Minua hämää koko ajan se, että puoluekirjan omistajana olen aatteellisen yhdistyksen jäsen ja yhdistyksen eli puolueen säännöissä lukee selkeästi, että "sitoudun olemaan taloudellista voittoa tavoittelematon". Eikö näin ollen jokaikisen puolueen jäsenen pitäisi noudattaa tätä sääntöä, ja olla ottamatta minkäänlaista taloudellista tukea keneltäkään.

  Vaalituella pyritään kieroilemaan omalle firmalle tuettujen henkilöiden kautta rakennusurakoinnit, tiehankkeet, remontit jne. Taustalla pyörivät isot piilorahat ja lahjukset, joista ei makseta veroja, kuten pitäisi. Poliiseja pitäisi palkata lisää petostutkintaan ja tuoda julki kansanedustajien kaikkinainen veronkierto muissakin lahjuskytkennöissä kuin vaalituissa.

 • IKL

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aivan totta eduskunta pitäisi hajoittaa. Vasemmistoliitto sai mittavaa tukea yli 18 milj.euroa tappiota tuottavalta yhtiöltä. Demarit ovat käyttäneet yli 4 milj. euroa verottomia rahoja vaalimainontaan. he ovat siis syöneet meidän kaikkien pöydästä. Ne rahat ovat todella vaikuttaneet vaalitulokseen. Siihen nähden porvarien saama tuki on taskurahoja.

 • -

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Suomi - Euroopan lumedemokratia, tänään klo 14:20

  Isot puolueet ajavat vain omia etujaan, eivät kansalaisten. Kyllä tämä jo pitäisi tietää. Mitä enemmän tutkitaan, sitä enemmän tulee luurankoja esiin kaapista.

  Ans kattoo, kun tulee seuraavat eduskuntavaalit: kaikki nämä ryvettyneet vanhaset,kaikkoset,tiurat jne. äänestetään uudelleen arkadianmäelle. Sanokaa minun sanoneen. Sillä suomalaiset ovat TYHMIÄ, TYHMIÄ ja TYHMIÄ!

  -tähän on valitettavasti pakko yhtyä. Pelottaa jo etukäteen tulevat vaalit: Vanhanen lähtee jälleen nuoleskelemaan mummoja ja ääniä sataa.

  toivoisin oikeastaan pientä katumellakointia meillekin niin saattaisi loppua tuo ssliippapoikien p.....jauhaminen

 • kotkan poikii ilman siipii

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Odottava, samulivaari ja kopli. Kumpaa noista veljeksistä tarkoitatte?

 • Pääradan varresta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sanokaa minun sanoneen, että vaalirahasotku vie vielä päitä - myös hallituksesta. Onhan tämä aivan pöyristyttävää! Tuntuu kuin mallia olisi otettu lähinnä itänaapurista.

  Sanovatko nämä luottamuksenpettäjät aamulla peilikuvalleen, että oletpa hyvä ihminen? Tähänkö Kataisen lähimmäisenrakkaus vaiko sen puute on johtanut? Hanskat ovat ainakin heiluneet.

 • Humokratia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Eli, tänään klo 10:34" Totta, nollajuttu mutta taasen kiva että Yle on ottanut esille. Tämän maan asiat on sovittu pienessä piirissä sitten suomen mantereen synnyn. Jos te luulette äänestämällä vaikutttavan, olette väärässä. Demokratia on kauppatavara joka on myytävänä/ostettavana kaikissa valtioissa suurta amerikkaa myöden. Diktatuuri on ansaittava työllä, joko hyvällä tai pahalla. Näin se vaan menee...

 • Miä vua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vanha savolaisvitsi tuli taas mieleeni tästäkin tapauksesta;

  Savolaismies tuli aamulla kotiin ja totesi motkottavalle vaimolleen:"Mittää en tunnusta, vaekka piältä oesit yllättänyt, enkä toisekseen mittää muista ja kaiken minkä muistan, kiellän jyrkästi!" Näinhän se politiikka menee.

 • Demokratian kehto?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kohta varmaankin selviää jokin kytkös Kanervan potkujen ja rahoittajien välille. Oliko Stuff sittenkin parempi? (ainakn Pepsodentin myynti nousee!)

 • Tuhma

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kiksi lehdistö ja tv käsittelevät Häkämiestä kovin kiltisti. Ovatko ne kaikki kokoomuksen pää-äänenkannattajia ? Ja eikö kukaan huomaa, että Haaviston ehdottaminen EU.n nimissä Afganistaniin on selvä puoluepoliittinen

  tavoite, Tuhmakin se tajuaa.

 • äänestäjä-mutta kenen`?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ymmärsinkö oikein, kukaan poliitikoista ei aio edelleenkään vetää tilanteesta poliittisia johtopäätöksiä. Toivon ja uskon, että nimim. Pääradan varresta, tänään klo 11:29

  osui oikeaan. eli joltakin löytyisi vielä moraalia ja selkärankaa

 • järki peliin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eihän tässä nyt ole mitään uutisoitavaa. Tukijat ovat tiedottaneet tuettavien edustajaa tuesta. Ammattiliittojen tuki on aivan samanlaista ja aivan yhtä moitittavaa kuin nyt esille tulleet vaalituetkin. Vaaleissa on ennenkin ollut rahallisia tukijoita ja tulee olemaan. SO WHAT?

  Tällainen uutisointi on lähinnä tiedotusvälineiltä tekopyhää hurskastelua ja huomion kalastelua.

 • pettynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaikkonen ei pidä säätiötukia arveluttavina

  julkaistu tänään klo 09:14, päivitetty tänään klo 12:51

  Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo Keski-Uusimaa -lehden haastattelussa, ettei hän pidä Nuorisosäätiön jakamia vaalitukia arveluttavina.

  U-S-K-O-M-A-T-ON-TA, ei osaa edes hävetä!

 • ptl

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olisi luullut, että edellisestä Häkämiehestä olisi opittu jotain. Mutta ei!

 • Tipi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hirvittävää, että rahalla saa ostettua mieleisen hallituksen Suomeen. Kukahan mainosmaakari kiillottaisi vasemmistonkin niin kiiltäväksi, että suomalaisen kelpaa vasemmistoa äänestää.

 • Suomi - Euroopan lumedemokratia

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Isot puolueet ajavat vain omia etujaan, eivät kansalaisten. Kyllä tämä jo pitäisi tietää. Mitä enemmän tutkitaan, sitä enemmän tulee luurankoja esiin kaapista.

  Ans kattoo, kun tulee seuraavat eduskuntavaalit: kaikki nämä ryvettyneet vanhaset,kaikkoset,tiurat jne. äänestetään uudelleen arkadianmäelle. Sanokaa minun sanoneen. Sillä suomalaiset ovat TYHMIÄ, TYHMIÄ ja TYHMIÄ!

 • mummo-47

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  VALTA SOKAISEE OIKEUSTAJUN JA OIKEUDEN MUKAISUUDEN !!!

 • vaalirahvas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ja taas täällä on menossa pikkupoikien väittely tyyliin: "Kumman isällä on suurempi". Sanoma tässä Häkämieheltäkin oli taas tuttu: kyllä me saamme rikkoa lakia kun nuo toisetkin. Vaalikarjaa vain usutetaan toistensa kimppuun, poliitikot nauravat ja peli jatkuu.

 • Luupää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Puolueiden ryvettyneet johdot tulisi heti uusia tuoreisiin ryvettymättömiin henkilöihin.

 • Eli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ja mikähän on tämän jutun anti? Nolla. Ei ole rikollista tavata toisia ihmisiä ja keskutella vaalituesta. Pitäähän se tuki jotenkin kohdistaa. Ei kiitos enää näitä nollajuttuja, pyydän.

 • Kaikkea sitä kuulee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei tullut sitten missään vaiheessa mieleen, mistä niitä senttejä riittää koko tälle joukolle? Ja tuntien vielä Merisalon taustan. Ei ollut puhtaita jauhoja pussissa kummallakaan osapuolella, se on selvä.

 • Kyösti Kakkonen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  RAY:n hallituksen puheenjohtaja eroaa

  julkaistu tänään klo 15:02, päivitetty tänään klo 15:15

  Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Vihriälä (kesk.) pyytää eroa RAY:n hallituksen puheenjohtajan tehtävistä.

  -oikeansuuntainen uutinen, mutta isoilta tekijöiltä pitäisi myös saada päitä vadille. Odotan pääministerin eroilmoitusta.

 • Matti Katti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei länsi-euroopassa olisi nämä veijarit enää pitkään aikaan istuneet politiikassa mukana ,mutta meidän korruptiopolitiikassa meno ei kun paranee.

  P.S. muistakaahan iänestää !!!!

 • Miä vua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Löytyyköhän Vihriälälle Työ- ja elinkeinotoimistosta raha-automaattiyhdistysalan työpaikkoja? Jos ei löydy, niin tervetuloa tänne meidän kirjoittelijoiden joukkoon raha-automaattialan asiantuntijana kommentoimaan uutisia ajankuluksi ja ihmettelemään, etteikö kansanedustajat päässeetkään eduskuntaan meidän äänestäjien äänillä, vaan vaalitukirahoilla. Me tyhmät kirjoittelemme ensin ja sitten vihoviimeiset kommentit tulevat viisaammilta, jotka kirjoittelevat kuinka ala-arvoisia ja tyhmiä kommentteja me tyhmät lähettelemme! Kun kirjoitellaan nimimerkeillä, ei jäädä kiinni tyhmyydestäkään.

 • tuppisuu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kauppalehden (22.9.2009) mukaan mm. Katainen oli mukana Santahaminan kiitoskaronkassa. Ihmeellistä, että hän ei tiennyt mitään tapahtumista ennen sitä ja ettei tämä Häkämiehen seurustelu KMS:n kanssa tullut edes illan small talkin aikana mitenkään esiin. Tuppisuunako siellä istuttiin?

 • Papi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On se hyvä, että nämä sanovat: Otan asioista täyden poliittisen vastuu.

 • Keorke

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllähän Katainen tiesi asiasta, turha kierrellä sitä, kun kaverukset tiuhaan ovat yhdessä ja vaihtavat tietoja. Katainen seuraa Matti Vanhasta venkoilun ja muistamattomuuden tiellä...

 • Pääkkönen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Italia muka korruptoitunut maa rakkaan Suomemme rinnalla. Suomessa on syytä pitää turpa kiinni korruptiosta. Oma maa on niin korruptoitunut että hävettää kertoa olevansa suomalainen

 • konnat linnaan!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Rikostutkinta käyntiin ennen kuin ehtivät peittää jälkensä!

 • Valheella on lyhyet jäljet

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Näihin nykyisiin päättäjiin on täysin luottamus mennyt, jos heitä ei vaihdeta rehellisempiin, hukka perii armaan kotomaamme! Moraali menee alaspäin kuin lehmän häntä!

 • järkeä puheisiin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ammattiliitot kantavat rahaa vasemmiston laariin ja yritysmaailma tukee oikeistoa. Naurettavaa puhetta, että tämä paljon puhuttu vaalituki olisi vaikuttanut nykyisen hallituksen muodostamiseen. Rahaa on vasemmisto saanut ainakin yhtä paljon ja sitä on tullut aina ja jatkuvasti - siis jäsenten maksamista jäsenmaksuista.

 • I.L.Kikurinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "KMS ry valitsi ehdokkaat"

  Mitäpä tuohon kommentoisi? Rahalla saa hallituksen, eduskunnan ja kunnanvaltuustot myös Suomessa.

 • Räsänen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tärkeää on, että koko 2000 - luvun vaalirahoitus avataan. Miten tästä päästään tyylikkäästi, mutta nopeasti eteenpäin?

  Internetin hakukoneiden avulla löytyy erinomainen ratkaisu:

  vaalirahoituksen abcde

  ... ja johan lähtevät vaalirahoituksen katvealueet selkiintymään.

 • Heh, heh. heh

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ai, nyt on sitten Häkämies istumassa ihan omalla vuorollaan lahtipölkyllä selittelemässä tekemisiään.

  Näyttää siltä, että "tupaillat" on tuottanut tulosta, Suomeen saatiin "mieluiset vallanpitäjät" vai mitenkä se nyt oli?"

  Valitettavasti näyttää siltä, meidän psyykelle on käynyt kehnosti tässä "rillumarei" yhteiskunnassa ja meidän psyykemme on ovelasti hyödynnetty roistokapitalismin etujen ajamiseen. Mitenkä se nyt näin, häh?

 • Vihainen täti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jyri Häkämies veljensä kaltainen. Korruptiota, röyhkeätä nepotismia.

  Kaikki vaalirahoitukseen sekaantuneet poliitikot pitäisi jättää pois seuraavissa vaaleissa ehdokkaiden listaöta. Ehkä löytävät töitä liikeelämän hämärimmistä pilttuista tai oppivat työttömien ja leipäjonojen jatkeena, mihin Suomeamme ovat vieneet.

  Ovat olleet sosiaalista hätää itse aiheuttamassa kun olisi pitänyt hoitaa valtakunnan asioita ja ehkäistä Suomen joutumista lamaan.

  Nauttikoon nyt syrjäytettyina omien tekojensa seurauksista.

 • Harmin paikka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Että Katainen ja Häkämies eivät MUISTA tästä keskenään puhuneensa. Alkaa todella iljettää tämä homma. Tuli joskus annettua ääni kokoomukselle. Ei toistu, ellei naamat ala vaihtua.

 • PH

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No kuka oikeasti luulee että ne ihan huvikseen rahojaan jakaa. Tuskin se AY liike SDP:tä vain aatteen vuoksi tuki. Kyllä nekin jotain halusi. Näinhän se 'demokraattinen' ja 'vapaa' maailma toimii.

  Kumpi sitten parempi. Tämmöinen tilanne vai se että maata johtaisi yksi henkilö joka oikeasti ohjastaisi kaikkea samaan suuntaan kuin se että nyt kaikki nykii erisuuntiin.

 • -samulivaari-

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Varmaankin saadaan lukea jos hän antaa siihen aihetta , Minulle ei käy äärimiehet millään suunalla , On liian kovaa ,

 • Odottava

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joskus olisi mukava lukea Häkämiehestä jotain hyvää ja kunniallistakin...

 • kopli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Odottavan aika on pitkä

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä