Ulkomaat |

Hallitus valvoo pian kaikkien sähköposteja Britanniassa

Jos uusi laki menee läpi Britanniassa, internetyhtiöt pääsevät tulevaisuudessa käsiksi kaikkiin maassa lähetettyihin tekstiviesteihin ja sähköposteihin sekä saavat tietoonsa vieraillut internetsivut ja soitetut puhelut. Tavoitteena on päästä jäljille rikoksia ja terrorismia suunnittelevista tahoista. Ihmisoikeusryhmät ovat jo älähtäneet hallituksen suunnitelmista.

Lain mukaan internetyhtiöt raportoisivat hallitukselle reaaliaikaisesti sähköposti- ja puhelinliikenteestä. Viralliset suunnitelmat uudesta laista on määrä paljastaa ensi kuussa.

Ihmisoikeusryhmien edustajien mukaan kyseessä on radikaali askel demokraattisessa maassa. Toimia on verrattu myös Iranin ja Kiinan tapaan vahtia kansalaisiaan.

Konservatiivien ja liberaalidemokraattien muodostaman hallituksen sisäministeri kuitenkin rauhoitteli asiasta suivaantuneita ja sanoi ettei viestien sisältö kuulu valvonnan piirin. Hallitus aikoo valvoa vain esimerkiksi puhelujen kestoa, soittoaikaa ja vastaanottajan numeroa tai sähköpostiosoitetta. Hän painotti, että tarkoituksena on ennen kaikkea jäljittää terroristit ja suojella kansalaisia.

Vastaavanlainen suunnitelma kaatui vuonna 2006 työväenpuolueen vastustuksesta.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä