Luonto |

Harvinainen ritariperhonen vältteli ihmisiä vuosikymmeniä

Tutkijat ovat löytäneet erittäin harvinaisen perhoslajin vuosikymmenten tauon jälkeen Bhutanista. Japanilainen ryhmä bongasi Bhutanitis ludlowi -ritariperhosen Himalajan vuoristosta Bhutanin itäosassa.

Video: Bhutanitis ludlowi
Video
Harvinainen ritariperhoslaji löytyi uudelleen Bhutanista.

Edellisen kerran laji oli tavattu vuonna 1934 laaksosta, joka sijaitsee 2 200 metriä merenpinnan yläpuolella. Nyt havaittu ritariperhonen löytyi samalta seudulta.

Tutkijat olivat kuulleet, että paikallinen metsänvartija olisi nähnyt Bhutanitis ludlowin kaksi vuotta sitten. Japanilaisryhmä ei kuitenkaan voinut varmistaa havaintoa todeksi, ennen kuin Bhutanin hallitus päästi heidät maahan elokuussa puolen vuoden neuvottelujen jälkeen.

Bhutanitis ludlowia on aikojen saatossa löydetty ainoastaan viisi yksilöä. Niitä säilytetään Lontoon luonnonhistoriallisessa museossa.

Kyseisestä perhoslajista ja sen käytöksestä ei tiedetä juuri mitään.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Luonto

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä