Helsinki |

Helsingin koululaisten hiihtoloma on täynnä tekemistä, kiinnostaisiko vaikka sumopaini?

Jos hiihtolomalla suksi ei luista, voi siirtyä kokeilemaan uusia urheilulajeja. Helsingin Töölön kisahalli on tällä viikolla lomaansa viettävien koululaisten käytössä.

Belen Ünal näyttää hiihtoloman viettämisen mallia.
Belen Ünal näyttää hiihtoloman viettämisen mallia kisahallissa.

Helsingin kaupunki järjestää hiihtolomaviikolla paljon toimintaa lapsille ja nuorille. Töölön kisahalli on tänäänkin täyttynyt lomaansa viettävistä koululaisista, jotka kokeilivat urheilulajeja sumopainista parkouriin Easysport-tapahtumassa.

– Easysport on ala-asteikäisille suunnattu liikuntatapahtuma, kertoo Helsingin liikuntaviraston lasten- ja nuorten liikunnanohjaaja Juhana Harlin.

– Erilaisina päivinä kokeillaan eri lajeja. Tarjolla on esimerkiksi koripalloa, voimistelua ja vaikka sumopainia.

Easysport-toiminnalla tavoitellaan uusia lapsia liikunnan pariin. Paikalla on lukuisia liikuntaseuroja, ja pääsymaksu on 1,5 euroa.  Kisahalli on tapahtumaan osallistuvien käytössä koko viikon kello 11 - 14. Vastaava tapahtuma järjestettiin maanantaina ja tiistaina myös Myllypuron Liikuntamyllyssä.

Talviurheilustakin pääsee Helsingissä nauttimaan, vaikka sää ei suosisi.

Liikuntaviraston tiedottaja Samuli Kuki muistuttaa, että Helsingin tekojääradoilla pääsee luistelemaan huonommallakin säällä. Hiihtäminen onnistuu joko Kivikon hiihtohallin sisätiloissa, tai sitten Paloheinään ja Mustavuoreen tykkilumesta tehdyillä laduilla.

Katso lisää vinkkejä hiihtoloman viettoon täältä.

Video: median oletuskuva, musta laatikko
Video
Isommatkaan pojat eivät malttaneet pysyä sivussa. Sumopainissa väänsivät vastakkain Duudsoneiden Jarppi ja Yle Helsingin toimittaja Matti Koivisto.
 

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä