Helsinki

Helsingin liikenteessä loukkaantuneiden määrä on puolittunut 20 vuodessa

Liikennekuolemien suhteen surullisimmat vuodet ovat olleet 2000 ja 2013.

Helsinki aamulla 8.1.2015.
Helsingin liikenteessä loukkaantui vuonna 2014 461 ihmistä. Kuva: Yle / Kirsi Teräväinen

Loukkaantumisiin johtaneet tieliikenneonnettomuudet ovat puolittuneet Helsingissä kahden viimeisen vuosikymmenen aikana.

Vuonna 1995 kolareista johtuneita loukkaantumisia tapahtui 987 kappaletta. Vuoteen 2014 mennessä vuosittainen loukkaantuneiden määrä oli pudonnut 461:een.

Helsingin liikenteessä kuoli 1995 seitsemän ihmistä ja 2014 kuusi. Surullisimmat vuodet Helsingissä liikennekuolemien suhteen kahden viimeisimmän vuosikymmenen ajalta ovat olleet vuosi 2000, jolloin kuoli 16 ihmistä ja 2013, jolloin liikenteessä menehtyi kymmenen ihmistä.

Pääkaupungin liikenteessä kuolleista hieman alle puolet on ollut jalankulkijoita.

Liikenneonnettomuustilastot selviävät Helsingin kaupungin tietokeskuksen julkaisemasta Helsingin tilastollisesta vuosikirjasta.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

Länsimetron lisäksi Espoon toinen jättihanke reilusti myöhässä – pöytäkirjat salataan taas

Espoonsairaala.

Länsimetron lisäksi espoolaiset saavat odottaa myös uuden sairaalansa valmistumista Jorviin. Hanke ei ole kaikilta osin sujunut kuin tanssi: aikataulu on venynyt ja rahaa on palanut suunniteltua enemmän. Kaupunki vääntää kättä laskutuksesta rakentaja Lujatalon kanssa. Espoossa hämmennystä on herättänyt myös kaupungin teknisen toimen johtajan veljen rooli hankkeessa Lujatalon puolella.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä