Yle Uutiset viittomakielellä |

Helsinki Design Schoolin toimitusjohtajan syrjintätuomio jäi voimaan

Helsingin Käräjäoikeus tuomitsi yksityisen Helsinki Design Schoolin sakkorangaistukseen ja korvauksiin syrjinnästä. Toimitusjohtaja ei valittanut tuomiosta määräaikaan mennessä.

Video: Helsinki Design Schoolin ulko-ovi kuvattuna Helsingissä 1. helmikuuta 2016.
Video

Helsingin käräjäoikeuden Helsinki Design Schoolin toimitusjohtajalle langettama tuomio syrjinnästä on jäänyt voimaan.

Toimitusjohtaja ei valittanut käräjäoikeuden päätöksestä määräaikaan 2.3. mennessä, käräjäoikeudesta kerrotaan. Kantajana olleen kuuron Oskari Salomaan asianajaja on vahvistanut tiedon. 

Tämä tarkoittaa sitä, että käräjäoikeuden päätös on lainvoimainen.

Käräjäoikeus tuomitsi yksityisen Helsinki Design Schoolin toimitusjohtajan syrjinnästä 20:een päiväsakkoon. Tuomio annettiin rikos- ja yhdenvertaisuuslakien perusteella.

Lisäksi koulu ja toimitusjohtaja joutuvat maksamaan Salomaalle korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yli 16 000 euron edestä.

Koulu perui Salomaan opiskelupaikan syksyllä 2014 sen jälkeen, kun tämän kuurous ja tarve viittomakielen tulkkiin oli käynyt ilmi.

Tuoreimmat aiheesta: Yle Uutiset viittomakielellä

Pääuutiset

Kotimaa

"Eduskunta on yllyttänyt Maahanmuuttovirastoa tiukentamaan linjaansa"

Martin Scheinin

Kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin arvioi perustuslain ja maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen suhdetta haastavaksi tuomioistuimille. Irakilaismiehen ristiriitainen turvapaikkapäätös on nostattanut Suomessa keskustelua. Maahanmuuttovirasto perustelee päätöstä: Jos vainon tai väkivallan uhka ei ole yhtä paha muualla kotimaassa, voi pelkkä muutto eri puolelle kotimaata ratkaista tilanteen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä