Yle Uutiset viittomakielellä |

Helsinki Design Schoolin toimitusjohtajan syrjintätuomio jäi voimaan

Helsingin Käräjäoikeus tuomitsi yksityisen Helsinki Design Schoolin sakkorangaistukseen ja korvauksiin syrjinnästä. Toimitusjohtaja ei valittanut tuomiosta määräaikaan mennessä.

Video: Helsinki Design Schoolin ulko-ovi kuvattuna Helsingissä 1. helmikuuta 2016.
Video

Helsingin käräjäoikeuden Helsinki Design Schoolin toimitusjohtajalle langettama tuomio syrjinnästä on jäänyt voimaan.

Toimitusjohtaja ei valittanut käräjäoikeuden päätöksestä määräaikaan 2.3. mennessä, käräjäoikeudesta kerrotaan. Kantajana olleen kuuron Oskari Salomaan asianajaja on vahvistanut tiedon. 

Tämä tarkoittaa sitä, että käräjäoikeuden päätös on lainvoimainen.

Käräjäoikeus tuomitsi yksityisen Helsinki Design Schoolin toimitusjohtajan syrjinnästä 20:een päiväsakkoon. Tuomio annettiin rikos- ja yhdenvertaisuuslakien perusteella.

Lisäksi koulu ja toimitusjohtaja joutuvat maksamaan Salomaalle korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yli 16 000 euron edestä.

Koulu perui Salomaan opiskelupaikan syksyllä 2014 sen jälkeen, kun tämän kuurous ja tarve viittomakielen tulkkiin oli käynyt ilmi.

Tuoreimmat aiheesta: Yle Uutiset viittomakielellä

Pääuutiset

Helsinki

Selvitysryhmä: HUSLABin neulasekaannuksen syynä inhimillinen erehdys – Kukaan ei sairastunut

Syyt siihen, miksi HUSLAB:ssa käytettiin keväällä neuloja kahteen kertaan, on nyt tutkittu. Syynä oli inhimillinen virhe. Lisäksi keikkatyöntekijää ei ollut perehdytetty tarpeeksi hyvin, ja käytettyjä turvaneuloja käsiteltiin väärin. Käytetyn neulan sai suoneensa 19 ihmistä, joista 18 on todettu ensimmäisessä seurannassa terveeksi. Yksi ei ole suostunut seurantaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä