Helsinki |

Helsinkiin kohoaa uusia rakennuksia nyt ennätystahtia – viime vuosi oli 2000-luvun vilkkain

Helsingin rakennustyömailla on riittänyt vilinää 2010-luvulla. Eniten asuntoja valmistui viime vuonna Arabianrantaan, Vattuniemeen, Kalasatamaan ja Jätkäsaareen.

Talvinen rakennustyömaa Helsingin Jätkäsaaressa. Maan alle rakentuu pysäköintihalli.
Rakennustyömaa Helsingin Jätkäsaaressa. Kuva: Yle

Asuntorakentaminen Helsingissä oli viime vuonna vilkasta, selviää Helsingin kaupungin tietokeskuksen tilastojulkaisusta. Rakennustöiden aloittamisen osalta vuosi oli 2000-luvun vilkkain. Vuoden aikana aloitettiin lähes 6 000 asunnon rakentaminen. Määrää voi pitää poikkeuksellisen suurena, sillä 2000-luvun edellinen ennätys vuodelta 2011 ylitettiin noin tuhannella asunnolla.

Vuoden aikana Helsinkiin valmistui kaikkiaan hieman yli 4 000 asuntoa, joka vastaa tietokeskuksen mukaan 2010-luvun keskimääräistä tasoa. Eniten asuntoja valmistui Arabianrantaan, Vattuniemeen, Kalasatamaan ja Jätkäsaareen. Lähes kymmenesosa asunnoista valmistui vanhoihin toimitiloihin käyttötarkoituksen muutoksen myötä.

Suurin osa valmistuneista asunnoista oli kerrostaloja. Noin puolet asunnoista oli omistusasuntoja, 39 prosenttia vuokra-asuntoja ja 12 prosenttia asumisoikeusasuntoja. 

Myös toimitilarakentaminen on lisääntymässä. Toimitilaa valmistui viime vuoden aikana noin 200 000 kerrosneliömetriä, mikä on aikaisempiin vuosiin verrattuna keskimääräistä enemmän.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Helsinki

Selvitysryhmä: HUSLABin neulasekaannuksen syynä inhimillinen erehdys – Kukaan ei sairastunut

Syyt siihen, miksi HUSLAB:ssa käytettiin keväällä neuloja kahteen kertaan, on nyt tutkittu. Syynä oli inhimillinen virhe. Lisäksi keikkatyöntekijää ei ollut perehdytetty tarpeeksi hyvin, ja käytettyjä turvaneuloja käsiteltiin väärin. Käytetyn neulan sai suoneensa 19 ihmistä, joista 18 on todettu ensimmäisessä seurannassa terveeksi. Yksi ei ole suostunut seurantaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä