Kotimaa |

Hoikankankaan asunnot valmistumassa

Kajaanin Hoikankankaan asuntoalueen kymmenen vuotta kestänyt kehitystyö on saamassa viimeisen silauksen. Puolustusvoimien käytössä olleista kymmenestä kerrostalosta Kainuun prikaatin työsuhdeasuntokäyttöön jää kaksi. Loput kerrostalot on myyty vapailla markkinoilla.

Kerrostalo Kajaanissa Hoikankankaalla

Hoikankankaalla on parhaillaan menossa viimeinen perusparannus. Asunnot omistavan Kruunuasunnot Oy:n toimitusjohtaja Reijo Savolainen on tyytyväinen, että vuosikymmenen työ saa pian päätöksensä.

- Tämä on ollut melkoinen marssi armeijakielellä sanottuna. Olen erittäin iloinen siitä, että puolustusvoimien eli Kainuun prikaatin kanssa pääsimme yhteisymmärrykseen ja sopimukseen. Näin saimme hyviä asuntoja henkilöstön käyttöön.

Hoikankankaan talo 9:n parhaillaan käynnissä olevassa perusparannushankkeessa haettiin ratkaisuja puolustusvoimien nykyiseen työsuhdeasuntotarpeeseen. Osa suuria perhehuoneista muutettiin yksiöiksi ja kaksioiksi. Samalla asuntomäärää kasvatettiin.

Tämä on ollut melkoinen marssi armeijakielellä sanottuna.

– Reijo Savolainen

Lisäarvoa asunnoille saatiin parvekkeilla, jotka tuotiin Vekarajärveltä puolustusvoimien purkutuomion saaneesta kerrostalosta. Yksilöllisyyttä kerrostaloon saatiin puolestaan Kalevala-aiheisilla lasitaideteoksilla, joita sijoitetaan kunkin rappukäytävän sisäänkäynteihin.

Hoikankangas 9:n perusparannus kustantaa noin 1,9 miljoonaa euroa. Kaikkiaan puolustusvoimien käyttöön jäävien kahden kerrostalon perusparannuksen kustannukset kohoavat noin neljään miljoonaan euroon.

Hinta houkutti muuttamaan

Seitsemän muun kerrostalon asunnot on myyty vapailla markkinoilla ja viimeisen talon osakkeiden myynti on käynnissä. Kruunuasunnot Oy:n toimitusjohtaja Reijo Savolaisen mukaan talojen myynti on sujunut verkkaisesti.

Vaikka olemme kaupungissa, niin tämä on kuitenkin vähän rauhallisempi paikka asua.

– Tarja Arffman

- Kainuulaiset ovat harkitsevia, joten kaupat eivät ole edenneet rysäyksellä. Pikkuhiljaa, aikaa on kulunut reilu vuosi per talo, Savolainen kertoo.

Puolitoista vuotta sitten Hoikankankaalle muuttaneen Tarja Arffmanin mukaan asuinalue on viihtyisä, mutta ei ostopäätökseen eniten vaikuttanut tekijä.

- Suoraan sanottuna hinta oli se mikä ratkaisi. Toki asunto oli miellyttävä, se tuntui heti omalta, kun kävin sitä katsomassa. Puitteet ovat hyvät, vaikka olemme kaupungissa, niin tämä on kuitenkin vähän rauhallisempi paikka asua, kertoo Arffman.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä