Kotimaa |

Hoitajien työ fyysisesti raskainta

Fyysisesti raskain työ tehdään Suomessa vanhainkodeissa ja kotisairaanhoidossa, kertoo sanomalehti Kaleva. Työsuojeluhallinnon tutkimusten mukaan hoitajat tekevät raskaampaa työtä kuin rakennusten, varastojen ja satamien työmiehet.

Vaikeat työasennot ja toistuvat painavat nostot kuormittavat hoitajien ruumista päivittäin. Kuormituksen vähentämiseksi on kehitetty useita työasentoja ja apuvälineitä, mutta asiantuntijoiden mukaan monissa laitoksissa pidetään yhä kiinni vanhoista menetelmistä.

Vanhakantaisia työtapoja perusteellaan kiireellä, ja toisinaan myös potilaat saattavat vaatia, että hoitaja tekee työn ilman apuvälinettä.

Kalevan haastattelema sosiaali- ja terveysministeriön ylitarkastaja Hannu Ståhlhammar sanoo, että hoitajien työtaakan keventäminen vaatii palkkojen nostamisen lisäksi työolojen pikaista kohentamista.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Politiikka

Tässä on Suomen uusi hallitus – joukossa muutama kokenut ja monta untuvikkoa

Economic Affairs Minister Olli Rehn, Agricilture and Environment Minister Kimmo Tiilikainen, Municipalities and Reform Minister Anu Vehviläinen, Prime Minister Juha Sipilä, Family and Social Services Minister Annika Saarikko, Transport and Communications Minister Anne Berner ja Family and Social Services Juha Rehula.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä