Kotimaa

HS: Pörssiyhtiöiden johtajien palkat nousivat ennätyksellisen korkealle

Suurten pörssiyhtiöiden johtajat ansaitsivat viime vuonna keskimäärin 918 000 euroa. Johtajien palkat nousivat kuusinkertaisesti rivityöntekijöihin verrattuna.

Helsingin Sanomien tekemän selvityksen mukaan Helsingin pörssin suurien pörssiyhtiöiden johtajien palkat nousivat viime vuonna korkeammaksi kuin kertaakaan aiemmin.

Johtajien palkat ja bonukset nousivat 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suomalaisilla työntekijöillä vastaava nousu oli keskimäärin 2,6 prosenttia.

Helsingin Sanomien selvityksessä ovat mukana rahabonukset, mutta eivät yhtiön osakkeiden kurssin mukaan määräytyvät kannustimet. Jos optiot ja osakkeet otettaisiin mukaan, ero rivityöntekijöihin kasvaisi vielä suuremmaksi, lehti kirjoittaa.

Suuren pörssiyhtiön toimitusjohtaja ansaitsi vuonna 2011 keskimäärin 918 00 euroa. Kasvua edellisvuoteen on keskimäärin 125 860 euroa.

Viimeksi johtajien palkat kohosivat uuteen ennätykseensä vuonna 2007.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä