Kotimaa

HS: Pörssiyhtiöiden johtajien palkat nousivat ennätyksellisen korkealle

Suurten pörssiyhtiöiden johtajat ansaitsivat viime vuonna keskimäärin 918 000 euroa. Johtajien palkat nousivat kuusinkertaisesti rivityöntekijöihin verrattuna.

Helsingin Sanomien tekemän selvityksen mukaan Helsingin pörssin suurien pörssiyhtiöiden johtajien palkat nousivat viime vuonna korkeammaksi kuin kertaakaan aiemmin.

Johtajien palkat ja bonukset nousivat 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suomalaisilla työntekijöillä vastaava nousu oli keskimäärin 2,6 prosenttia.

Helsingin Sanomien selvityksessä ovat mukana rahabonukset, mutta eivät yhtiön osakkeiden kurssin mukaan määräytyvät kannustimet. Jos optiot ja osakkeet otettaisiin mukaan, ero rivityöntekijöihin kasvaisi vielä suuremmaksi, lehti kirjoittaa.

Suuren pörssiyhtiön toimitusjohtaja ansaitsi vuonna 2011 keskimäärin 918 00 euroa. Kasvua edellisvuoteen on keskimäärin 125 860 euroa.

Viimeksi johtajien palkat kohosivat uuteen ennätykseensä vuonna 2007.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Helsinki

Selvitysryhmä: HUSLABin neulasekaannuksen syynä inhimillinen erehdys – Kukaan ei sairastunut

Syyt siihen, miksi HUSLAB:ssa käytettiin keväällä neuloja kahteen kertaan, on nyt tutkittu. Syynä oli inhimillinen virhe. Lisäksi keikkatyöntekijää ei ollut perehdytetty tarpeeksi hyvin, ja käytettyjä turvaneuloja käsiteltiin väärin. Käytetyn neulan sai suoneensa 19 ihmistä, joista 18 on todettu ensimmäisessä seurannassa terveeksi. Yksi ei ole suostunut seurantaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä