Kotimaa |

HS: Puolustusvoimat odottaa lupaa ohjuskaupoille

Samalla kun Puolustusvoimien säästöt kohdistuvat maavoimiin ja varuskuntiin, valmistellaan uusien amerikkalaisvalmisteisten risteilyohjusten hankkimista ilmavoimille, kirjoittaa päivän Helsingin Sanomat.

Ilmavoimien Hornet-hävittäjiin halutaan ostaa noin 50 ilmasta maahan ammuttavaa JASSM-risteilyohjusta. Ohjuskauppojen hinnaksi arvioidaan noin 180 miljoonaa euroa.

JASSM-ohjukset ovat amerikkalaisvalmisteisia. HS:n mukaan Puolustusvoimat odottaa tänään torstaina hallitukselta alustavaa tietoa tai käsittelyä siitä, saako se ostaa ohjukset.

Hornet-hävittäjiä päivitetään parhaillaan yli puolella miljardilla eurolla. JASSM-ohjukset ovat osa suunniteltua päivitystä.

Yhdysvallat ilmoitti viime vuoden lopulla olevansa valmis myymään Suomelle 70 risteilyohjusta sekä 600 Stinger-ilmatorjuntaohjusta. Suomi on jo aiemmin halunnut ostaa JASSM-ohjuksia, mutta aiemmin ostolupaa ei ole tullut.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä