Ilmiöt |

Hurahtaneet paiskivat frisbeegolfia 20 asteen pakkasessa – "tekniset alushousut, punaista narua ja rakkaus lajiin"

Frisbeegolf on vakiintunut urheilulaji Suomessa. Katso videolta, miten lajia harrastetaan ääriolosuhteissa.

Video: Mikko Pulkkinen ja frisbee talvisessa metsässä.
Video
Mikko Pulkkinen on yksi niistä innokkaista frisbeegolfareista, jotka eivät paukkupakkasia pelkää. Video: Tuukka Lukinmaa / Yle

Suomen frisbeegolf-seuroissa on noin 4500 jäsentä, joista valtaosan harrastuneisuus rajoittuu lämpimään vuodenaikaan. Ankarimmin lajiin hurahtaneiden veri vetää kuitenkin radoille pakkasrajaan katsomatta.

– Kylmin missä, minä olen pelannut on 27 astetta pakkasta. Nastakengät, tekniset alushousut ja metri punaista lahjapakettinarua kiekkoon, että se löytyy hangesta. Ei siihen muuta tarvita, sanoo Mikko Pulkkinen Mikkelin frisbeegolf ry:stä.

Frisbeegolf-ratoja ja -seuroja on Suomessa kutakuinkin Hangosta Utsjoelle ulottuvalla alueella. Suomen frisbeegolfliitosta kerrotaan, että liiton puitteissa ulkokisoja järjestetään talvisin joitakin kymmeniä.

Harjoitella voi tietysti talvisinkin niin paljon kuin sielu ja kroppa sietää. Mikko Pulkkinen käy pakkaslukemista riippumatta radalla vähintään kerran viikossa.

– Siinä saa veren kiertämään hienoissa maisemissa. Tosin vaatii radan kiertäminen tappopakkasilla rakkautta lajiin, Pulkkinen myöntää.

Tuoreimmat aiheesta: Ilmiöt

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä