Helsinki

HUS ei vielä kiirehdi sote-uudistuksen kanssa – toimitusjohtaja kiistää luottamuspulan

Maanantaina kokoontuva HUS:n hallitus ei aio nimetä erillistä työvaliokuntaa tai seurantaryhmää tarkkailemaan uudistuksen etenemistä. Valtiovarainministeriön mukaan uudistuksen valmistellulla on kunnissa jo kiire.

Aki Linden.
Aki Linden. Kuva: YLE / Aleksi Hakala

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS ei pidä kiirettä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmistelussa.

Maanantaina kokoontuva HUS:n hallitus ei aio nimetä erillistä työvaliokuntaa tai seurantaryhmää tarkkailemaan uudistuksen etenemistä.

– Arvioimme, että HUS:n hallituksen työryhmällä ei olisi mitään erityistä roolia vaan meille riittää se, että säännöllisesti kokoontuvaa hallitusta informoidaan näistä asioista. Onhan meillä myös virkamiehet, jotka työstävät asiaa, kertoo HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindén.

MTV Uutiset kertoi viime viikolla, että etelän maakunnissa ei ole tehty vielä mitään sote-uudistuksen eteen. Taustalla uumoillaan olevan luottamuspula. Valtiovarainministeriön mukaan sote-uudistuksen valmistellulla on kunnissa jo kiire.

Lindén kiistää jyrkästi, että seurantaryhmä aiotaan jättää perustamatta luottamuspulan vuoksi.

– Tällä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Meidän hallitus kokoontuu parikymmentä kertaa vuodessa ja tässä tilanteessa vielä tänä keväänä ei arvioinnin mukaan mitään ryhmää tarvita. Hallitus kokonaisuutena toimii meillä tällaisena ryhmänä, Lindén sanoo.

Lindén ei sulje pois vaihtoehtoa, että seurantaryhmä perustettaisiin myöhemmin.

– On paljonkin mahdollista, että ryhmä tarvitaan ensi syksynä. Silloin valmistelua ruvetaan tekemään niin sanotusti isolla pyörällä. Nyt kaikki on kuitenkin vielä ilmassa. Uudellamaalla ollaan vielä odottavalla kannalla asian suhteen.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä