Helsinki |

HUS ja Helsingin kaupunki palkittiin sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisestä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on palkinnut HUS:in mielenterveys-verkkopalvelun ja Helsingin kaupungin asunnottomien terveyspalvelun.

Sänkyjä pedataan uusia yöpyjiä varten Hietaniemenkadun palvelukeskuksessa.
Sänkyjä pedataan uusia yöpyjiä varten Hietaniemenkadun palvelukeskuksessa. Kuva: Yle
Helsinki

Mielenterveystalo on psykiatrian ja mielenterveyspalveluiden palveluohjaus- ja tietoportaali, joka kehitettiin osaksi Husin verkkopalveluja kaksi vuotta sitten. Verkkopalvelussa on kaikille avoin osio, josta löytyy tietoa ja neuvoja mielenterveysongelmista ja -palveluista.

Helsingin terveyskeskuksen Terve Asunnoton - hankkeessa ovat mukana kaupungin terveysasemat ja sosiaaliviraston Hietaniemenkadun palvelukeskus. Ne pyrkivät hoitamaan asunnottomien terveyttä ennen kuin ongelmat vaativat kallista jatkohoitoa, kertoo johtava ylilääkäri Kari Korhonen Helsingin terveyskeskuksesta.

- Asunnottomille, joilla on terveysongelmia, on saatu palvelu järjestettyä ilman, että se on ehtinyt päivystysluontoiseksi hätätäilaksi. Esimerkiksi potilaiden amputointeja on arvioitu, että on voitu välttää. Tulehduksia on voitu hoitaa aiemmassa vaiheessa. Sellainen näppituntuma on, että tästä on syntynyt merkittäviäkin säästöjä, Korhonen sanoo.

THL:n Terve-Sos -palkinto on jaettu vuodesta 1990 alkaen.

Terve-Sos-palkinto on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tunnustus poikkeuksellisen onnistuneelle, esimerkilliselle tai valtakunnallisesti merkittävälle ja innovatiiviselle sosiaali- ja terveydenhuollon tutkimus- ja kehittämis- tai kokeiluhankkeelle.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

Myräkkä alkaa purra: sähköttä jo noin 50 000 asiakasta, 3-tiellä puita Ilmajoella

Katkennutta sähkökaapelia Jyväskylän Laajavuoressa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä