Helsinki |

Hyvinkään Sveitsin maauimala aukeaa vaikean remontin jälkeen

Hyvinkään Sveitsin maauimala avaa lauantaina ovensa pitkittyneen remontin jälkeen. Remontti sulki uimalan kahtena kesänä muun muassa altaan pohjan pinnoitteen materiaalivaikeuksien vuoksi. Remontti maksoi Hyvinkään kaupungille yli kaksi kertaa suunniteltua enemmän.

Sveitsin maauimalan uusittu allas
Sveitsin maauimalan uusittu allas Kuva: YLE/ Ilkka Loikkanen
Hyvinkää

Hyvinkään Sveitsin lukiossa opiskelevan, nuorten maajoukkueuimarin Petja Yrityksen uimisolosuhteet parenevat huomisesta alkaen, kun Hyvinkään maauimala aukeaa. Koulusta on muutaman sadan metrin matka altaaseen.

- Koko ikäni on täällä tullut vietettyä. Kaikki kesät, Petja toteaa.

Sveitsin maauimala on Helsingin uimastadionin ohella ainoa Uudenmaan maauimala, jossa on täyspitkä 50 metrin allas. Kaksi maauimalatonta hellekesää on koetellut hyvinkääläisiä. Helpotusta kuumuuteen sai vain kaupungin pienemmästä, Kaupunkisillan maauimalasta tai naapurikaupungin Riihimäen maauimalasta. Luonnon rantoja pohjoisella Uudellamaalla on vähän.

Materiaaliongelmat pitkittivät remonttia

Sveitsin maauimalan remontti pitkittyi materiaaliongelmien takia. Ensin petti täyspitkän altaan pohjamateriaalivalinta. Toimiva ratkaisu löytyi lopulta Kumpulan maauimalasta Helsingistä. Myös materiaalitoimitukset ja työt viivästyivät, kertoo Hyvinkään kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Mecki Kåhre.

- Kyllä remontin kustannusarvio ylittyi aika reippaasti. Jossain vaiheessa kun lähdettiin tätä suunnittelemaan, niin se oli alle miljoonan se kustannusarvio. Mutta 2,2 miljoonaan euroon tämä sitten lopulta päätyi.

Maauimaloiden tarve on Uudellamaalla loputon

Kuntouinti ja vesijuoksu ovat suosittuja liikuntamuotoja ja pääkaupunkiseudun uimahallit ja maauimalat täyttyvät uimareista kesät talvet. Edelliset hellekesät eivät suinkaan ole vähentäneet maauimaloiden suosiota.

Helsingin uimastadion pullistelee parhaina päivinä äärirajoilla. Kehityksen on nähnyt myös Sveitsin maauimalan laitosmies, entinen uinnin päävalmentaja Kari Ormo.

- Uudellamaallahan ei ole kuin Stadika ja Hyvinkää. Näitä maauimaloitahan kaivattaisiin lisää. Toivottavasti Leppävaara toteutuu, mitä on monia kymmeniä vuosia puhuttu ja nyt tuntuu, että se on tullut lähemmäksi. Nämä ovat kuitenkin tulevaisuuden helmiä, Ormo toteaa.

Uusituissa altaissa kelpaa harjoitella

Sveitsin maauimalan uusittuja altaita testanneella kaupungin omalla toivolla on tavoitteet korkealla.

- No tavoite on varmaan se suurin mahdollinen. Olympia-finaali ja siellä menestyminen. Se vaatii määrätietoisuutta ja ehkä vähän sellaisia pieniä uhrauksia, nuori mies hymyilee.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä