Tampere |

Ikaalinen hakee imua Tampereen suunnasta

Paikalliset kysymykset nousevat vaalien alla keskustelussa korkeammalle kuin kuntayhteistyö. Näin arvioi Pohjois-Satakunta-lehden toimitussihteeri Terhi Palonen. Yle Tampere avasi kuntavaalikiertueen Ikaalisissa keskiviikkona.

Kahvittelijoita Yle Tampereen kiertueteltalla Ikaalisissa.
Kuva: Yle

Kuntavaaleihin on aikaa reilu kuukausi, ehdokkaat on asetettu ja vaalikamppailu alkaa kiihtyä. Ikaalisissa kuntavaalikampanjointiin suhtaudutaan levollisin ja eteenpäin katsovin mielin. Näin arvioi 29 vuotta Pohjois-Satakunta-lehden näkökulmasta asioita tarkastellut toimitussihteeri Terhi Palonen.

- Totta kai aina on pientä poliittista kärhämää. Kauppakeskuksesta on taitettu koko kevään peistä. Onneksi sillä on onnellinen ratkaisu, ja kauppakeskus on nousemassa. Mutta muuten meillä on isoja investointeja.

Isoilla investoinneilla Palonen viittaa muun muassa terveyskeskuksen saneeraukseen, uuteen 80-paikkaiseen päiväkotiin ja Tevaniemen palvelutalon remonttiin.

- Kyllä tässä uskoa on siihen, että eteenpäin mennään, vaikka kuntien talous on kovilla.

Hengähdystauko liitoskeskustelussa

Kuntaliitoskeskusteluissa Ikaalisissa on ollut pieni hengähdystauko, Terhi Palonen sanoo.

Vuosien aikana keskustelua on käyty niin pohjoiseen kuin eteläänkin eli Parkanon ja Hämeenkyrön suuntaan. Palonen pohtii mahdetaanko yhteistyökuvioissa päässä ratkaisuun kentällä. Jos esimerkiksi kuntaliitoksesta tulee määräys valtiovallan suunnalta, on se kova asia.

Pohjois-Satakunta-lehden toimitussihteeri Terhi Palonen naurahtaa, että kuntaliitosasioissa Ikaalinen on ollut kuin ottopoika. Sekään ei ole varmaa, huolitaanko Ikaalista yleensäkään naapurien kelkkaan.

Palosen mukaan liitoskeskustelu ei kuitenkaan nyt näytä ajankohtaiselta, joten kunnallisvaalit mennään paikallisilla aiheilla.

Uusi asukkaita tarvitaan

Se on varmaa, että vaaleissa keskustellaan rahasta, sen riittävyydestä ja veronkorotuspaineista. tämänhetkinen 20,25 prosenttia on melko paljon.

Kyllä tässä uskoa on siihen, että eteenpäin mennään, vaikka kuntien talous on kovilla.

– Terhi Palonen

Palosen mielestä tärkeää on se, että Ikaalinen saisi uusia asukkaita. Hyviä tontteja on tarjolla runsaasti.

Myös uudet työpaikat nousevat tärkeyslistalle, ja niitä on Ikaalisiin tuomassa muun muassa uusi kauppakeskus. Teollisuuteen ja palveluihin uusia työpaikkoja on vaikea luoda.

- Kyllä me haemme Tampereen kasvusta omaa imuamme. Asuinkuntana Ikaalinen on hirveän hyvä palveluineen, tiivistää Terhi Palonen ja mainostaa järvenrantanäkymin varustettuja tontteja.

Hämeenkyrön ohitustie toki nopeuttaisi matkaa Ikaalisten ja Tampereen välillä, mutta se hanke on valitettavasti jäissä tällä hetkellä. 

Tuoreimmat aiheesta: Tampere

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Ylen ennuste ennakkoäänten perusteella: kakkossija erittäin täpärällä

Ennuste ennakkoäänten perusteella klo 20.20 -grafiikka

Tapahtumat hetki hetkeltä

Kello 20.36

Kokoomuksen Alexander Stubb muistutti, että lasketaan nyt tulokset ennen, ennen kuin annetaan lisää arvoita.

Kello 20.34

Stubb sai kamerat räpsymään kovimmin Pikkuparlamentissa. Rinne ei enää kummoistakaan kohausta saanut aikaan.

Kello 20.33

Neljä suurta paikalla, Juha Sipilä ei vielä halua ottaa vastaan onnitteluja voitosta. Hän muistuttaa, että tilanne voi vielä muuttua. "Lasketaan nyt vielä ainakin tunnin verran ääniä". Mutta jo tässä vaiheessa olen ylpeä oman joukkueen työsttä ja tekemisestä.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä