Tampere |

Ilo irti Viikinsaaren lastenpäivillä

Taide ja tekeminen täyttävät Viikinsaaren keskiviikot heinä- ja elokuussa. Lastenpäivillä voi piknikin ja uimisen ohella nauttia muun muassa teatterista, konserteista ja taidepajoista.

Lastenpäivä Viikinsaaressa. Viikinsaari, perhe, piknik, lastenpäivä, puisto
Kuva: YLE / Tapio Rissanen

Nauru, pärkse ja aurinkoinen mieli täyttävät Viikinsaaren. Lapsille riittää tekemistä, eikä aika tule varmasti pitkäksi. Paikalle saapuvat laivat ovat toinen toisensa perään täynnä, kaupungin järjestämille lastenpäiville on selvästi tilausta.

- Tosi hyvin täällä on ajateltu lapsiperheitä. Saarella voi luovasti itse päättää, missä vaiheessa tekee mitäkin, ja lapset voivat vapaasti liikkua ja tehdä asioita. Tosi kovasti tykätään, kertoo pirkkalalainen Mapu Narvinen.

Ei pelkän ohjelman vuoksi

Moni saapuu Viikinsaareen istumaan ja nauttimaan kesäpäivästä. Lastenpäivän tapahtumat tuovat päivään mukavan bonuksen. Kun järvessä on polskinut tarpeeksi,on mukava hiljentyä hetkeksi esimerkiksi varjoteatterin tai taidepajan ääressä.

Tänä vuonna uutena tapahtumana saareen on tehty luontopolku, jonka varrella lapsi voi tarkastella suurennuslasin kanssa saaren ihmeellisyyksiä. Tärkeää on koko perheen yhdessäolo.

- Kyllähän tämä Viikinsaari on tällainen piknik-paikka, tänne tullaan viihtymään vähän pidemmäksikin aikaa, ei vain esityksen vuoksi, huomauttaa Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden koordinaattori Tarja Järvinen.

Lasten ilo tarttuu

Parhaiten tapahtuman merkityksen näkee lasten kasvoilta. Yksi odottaa jännittyneenä ponin selkään pääsyä, toinen liimaa kieli keskellä suuta koristeita pahvikruunuun. Päivän aikana ehtii tehdä vaikka mitä.

- Äsken tuossa justiin tein kruunun ja vähän olen harjoitellut noilla puujaloilla, ja sitten me ollaan tuossa syöty. Kruunun tekeminen oli kivointa, koska siinä sai tehdä kaikkea koko ajan, kuvailee kuusivuotias Aimo Narvinen.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Tampere

Pääuutiset

Ulkomaat

Maanjäristys aiheutti laajoja tuhoja Keski-Italian vuoristoalueella – Yle seuraa hetki hetkeltä

Pelastustyöntekijät auttoivat maanjäristyksen uhreja Amatricessa keskiviikkona.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä