Vaalit |

Ilta-Sanomat: Niinistö on edelleen selvä suosikki presidentiksi

Sauli Niinistö (kok. ) on edelleen suomalaisten suosikki kevään presidentinvaaleissa, selviää Ilta-Sanomien teettämästä kyselytutkimuksesta. Lehden presidentinvaalikyselyssä Niinistöä äänesti 42 prosenttia vastaajista. Perussuomalaisten Timo Soinia ja keskustan Paavo Väyrystä suosi 9 prosenttia vastaajista.

Ilta-Sanomien mukaan jos presidentinvaalit käytäisiin nyt, Paavo Lipponen (sd.) ja Pekka Haavisto (vihr.) saisivat 7 prosenttia äänistä. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki keräisi 4 prosenttia ja Eeva Biaudet (r) sekä Sari Essayah (kd.) 2 prosenttia äänistä.

Kaksi prosenttia kyselyyn vastanneista ei aio äänestää lainkaan kevään presidentinvaaleissa. Kantaansa empii vielä 18 prosenttia vastaajista.

Presidentinvaalikyselyn tuloksen voi uutisoida myös siten, että epävarmojen äänestäjien osuutta ei oteta huomioon kannatusprosenteissa. Ilta-Sanomat kertoo itse, että Sauli Niinistö sai gallupissa 51 prosenttia, Timo Soini ja Paavo Väyrynen 11 prosenttia sekä Pekka Haavisto ja Paavo Lipponen 9 prosenttia äänistä.

Lappeenrantalainen MC-Info haastatteli joulukuussa tutkimusta varten 1 001 ihmistä. Ilta-Sanomat on ennen teettänyt presidentinvaalikyselynsä Taloustutkimuksella.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Kotimaa

Nuoret haluavat koulusta lisää apua tunne-elämän huoliin – Koulupsykologi: "Apua tarvitsevia on tosi paljon"

Moni nuori toivoo koulun aikuisilta lisää tukea tunne-elämän huoliin, kaverisuhteisiin ja perheen asioihin. Psykologille ja lääkärille pääsy koetaan välillä vaikeaksi. Esimerkiksi helsinkiläisellä psykologilla Laura Blomqvistilla on hoidettavanaan tuhannen opiskelijan mielenterveys. Puolentoista vuoden takainen lakimuutos näyttää silti parantaneen opiskeluhuoltoa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä