Internet

Tuoreimmat

Vahvan salasanan käyttö, varmuuskopiointi, varovaisuus verkkokaupoissa ja virustorjunta lisäävät tietoturvaa.

Tietojenkäsittelytieteen väitöstutkimus: salasana vahvennetaan tai varmuuskopio otetaan vasta kun tietoturva on uhattuna

Tietokoneenkäyttäjä muuttaa tietoturvakäyttäytymistään vasta, kun hän joutuu pohtimaan tietoturvaa omakohtaisesti. Minna Alasuutarin väitöstutkimus selvitti mitkä syyt vaikuttavat tietokoneen käyttäjien suojaustoimenpiteiden, esimerkiksi vahvan salasanan tai varmuuskopioinnin käyttöönottoon. Tulokset osoittivat, että tarpeet ja tunteet vaikuttavat tietoturvakäyttäytymisen muutokseen.

Ylikkälän sähköasema.

Sähköverkot nurin, puhelimet mykiksi tai vakava pandemia – VTT: Näin Suomi saadaan sekaisin

Helmikuussa julkaistiin Suomen kansallinen riskiarvio, jossa Suomeen kohdistuvia uhkia ja niiden vakavuutta arvioitiin. Nyt julkaistu raportti paljastaa, kuinka osasta näistä selvittäisiin. Esimerkiksi useamman kuin yhden sähköntuottajan lamautuminen voisi kaataa koko sähköverkon. Raportti myös paljastaa, että myös Suomessa on havaittu viitteitä tietoisten aukkojen tekemisestä yritysten tietoturvaan.

ENO-verkkokoulun toiminnanjohtaja Mika Vanhanen.

100 miljoonan puun mies Mika Vanhanen: "Meistä jää aina jälki"

Mika Vanhanen on kansainvälisen ENO-verkkokoulun isä. Hän perusti kestävän kehityksen ja yhdessä tekemisen nimiin vannovan virtuaalikoulun vuonna 2000 ollessaan alakoulun opettajana Enossa Pohjois-Karjalassa. Toimintaan on osallistunut jo 10 000 koulua lähes 160 maassa esimerkiksi istuttamalla puita. Nyt kun myös valtiot ovat lähteneet mukaan talkoisiin, 100 miljoonan istutetun puun tavoite on piakkoin täyttymässä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä