Internet

Tuoreimmat

Näppis.

Nettilataajaksi epäilty ja elokuvayhtiöt vastakkain oikeudessa – "Tämä saattaa olla koepallo"

Helsingin markkinaoikeudessa on kuultu maanantaina yksityishenkilöä, jonka epäillään rikkoneen tekijänoikeuksia levittämällä muun muassa tv-ohjelmia vertaisverkossa. Tapauksen vuoksi esille on noussut uumoiluja, että korvausvaatimuskirjeiden lähettäminen yleistyy. Elokuvalevittäjä Scanboxin johtoon kuuluva Torben Thorup Jørgensen sanoo, että kirjeitä lähetetään niin kauan kuin piratismi on laaja ongelma.

Vahvan salasanan käyttö, varmuuskopiointi, varovaisuus verkkokaupoissa ja virustorjunta lisäävät tietoturvaa.

Tietojenkäsittelytieteen väitöstutkimus: salasana vahvennetaan tai varmuuskopio otetaan vasta kun tietoturva on uhattuna

Tietokoneenkäyttäjä muuttaa tietoturvakäyttäytymistään vasta, kun hän joutuu pohtimaan tietoturvaa omakohtaisesti. Minna Alasuutarin väitöstutkimus selvitti mitkä syyt vaikuttavat tietokoneen käyttäjien suojaustoimenpiteiden, esimerkiksi vahvan salasanan tai varmuuskopioinnin käyttöönottoon. Tulokset osoittivat, että tarpeet ja tunteet vaikuttavat tietoturvakäyttäytymisen muutokseen.

Ylikkälän sähköasema.

Sähköverkot nurin, puhelimet mykiksi tai vakava pandemia – VTT: Näin Suomi saadaan sekaisin

Helmikuussa julkaistiin Suomen kansallinen riskiarvio, jossa Suomeen kohdistuvia uhkia ja niiden vakavuutta arvioitiin. Nyt julkaistu raportti paljastaa, kuinka osasta näistä selvittäisiin. Esimerkiksi useamman kuin yhden sähköntuottajan lamautuminen voisi kaataa koko sähköverkon. Raportti myös paljastaa, että myös Suomessa on havaittu viitteitä tietoisten aukkojen tekemisestä yritysten tietoturvaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä