Internet |

Internet Explorerissa tietoturvariski - "Selaimen vaihto päivitystä helpompi vaihtoehto"

Microsoft varoittaa satoja miljoonia käyttäjiä tietoturvahyökkäykset mahdollistavasta haavoittuvuudesta verkkoselaimessaan ja suosittelee ensiavuksi ilmaisen ohjelmiston lataamista. Tietoturva-asiantuntijoiden mukaan helpompi vaihtoehto saattaa kuitenkin olla selaimen vaihtaminen.

Microsoft on varoittanut satoja miljoonia Internet Explorer -verkkoselaimen käyttäjiä tietoturvahyökkäykset mahdollistavasta haavoittuvuudesta. Yhtiön mukaan tietoturva-aukko mahdollistaa sen, että käyttäjän tietokoneelle voidaan tunkeutua ja kone voidaan ottaa hallintaan.

Microsoft suosittelee ensiavuksi ilmaisen ohjelmiston lataamista, kunnes yhtiö ehtii julkaista Internet Explorerista uuden version.

Uutistoimisto Reutersin haastattelemien tietoturva-asiantuntijoiden mukaan ohjelmiston asentaminen on kuitenkin monelle käyttäjälle niin vaativa tehtävä, että näiden on helpompi vaihtaa selaimensa toistaiseksi esimerkiksi Mozilla Firefoxiin tai Google Chromeen.

Tuoreimmat aiheesta: Internet

Pääuutiset

Kotimaa

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa töitä todennäköisimmin löytyisi

Suomen naapurimaista Ruotsi ja Norja ovat perinteisesti olleet suomalaista työntekijää houkuttelevia maita. Työtä olisi työttömyysprosenttien valossa myös muualla Keski-Euroopassa ja jopa välimerellisessä maassa aivan Pohjois-Afrikan kupeessa. Kun meillä oli syyskuussa 2014 työttömyysaste 8,8%, on se esittelemissämme maissa noin viiden prosentin tuntumassa - jopa alle.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä