Ulkomaat |

Intiassa järkyttävä joukkosurma: Mies tappoi 14 sukulaistaan ja itsensä

Intian poliisin mukaan kyseessä on yksi maan pahimmista veriteoista viime vuosina. Yksi tappajan siskoista jäi henkiin. Hän ei osannut kertoa poliisille syytä joukkomurhalle.

Poliisi vartioi talon edessä jossa surmat tapahtuivat.
Poliisi vartioi taloa, jossa surmat tapahtuivat. Kuva: Divyakant Solanki / EPA

Intiassa 35-vuotias mies puukotti kuoliaaksi 14 perheenjäsentään ja hirtti itsensä sunnuntain vastaisena yönä Mumbain lähellä sijaitsevassa Thanen kaupungissa Maharashtran osavaltiossa.

Kyseessä on yksi Intian pahimmista verilöylyistä viime vuosina, kertoo Intian poliisi.

Thanen poliisin tiedottajan Gajanan Laxman Kabdulen mukaan perhe oli kokoontunut puukottajan kotiin illalliselle lauantaina. Mies leikkasi nukkuvien perheenjäsentensä kurkut auki puolenyön jälkeen.

Kabdulen mukaan seitsemän uhreista oli lapsia. Yksi veitsimiehen siskoista selvisi hengissä verilöylystä. Hän haavoittui ja joutui sairaalahoitoon. Nainen kertoi poliisille, että hän ei tiedä, miksi hänen veljensä teki verityöt.

Intialaisten tiedotusvälineiden mukaan mies olisi laittanut rauhoittavaa lääkettä perheenjäsentensä ruokaan. Poliisin mukaan tätä tietoa ei kuitenkaan ole varmennettu.

Poliisi tutkii surmien motiivia. Poliisin mukaan syynä saattoi olla omaisuuteen liittyvä perheriita.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä