Ulkomaat

Iron Maidenin lentokone vahingoittui pahasti Chilessä – kaksi ihmistä loukkaantui

Bändi arvioi, että lähipäivien konsertit toteutuvat suunnitellusti lentokoneen kärsimistä vaurioista huolimatta.

Iron Maiden esiintyi Santiagossa Chilessä 11. maaliskuuta 2016.
Iron Maiden esiintyi Santiagossa Chilessä 11. maaliskuuta 2016. Kuva: EPA

Heviyhtye Iron Maidenin kuuluisa Boeing 747 -lentokone "Ed Force One" on vahingoittunut lentokentällä Chilen pääkaupungissa Santiagossa.

Bändi kertoo verkkosivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa, että Argentiinan Cordobassa ja Buenos Airesissa sunnuntaina ja tiistaina järjestettävien konserttien odotetaan toteutuvan suunnitellusti.

Tiedotteen mukaan kone vahingoittui, kun sitä oltiin hinaamassa tankattavaksi. Hinausajoneuvon ja lentokoneen välisestä kiinnitysmekanismista irtosi osa, jonka jälkeen lentokone törmäsi hinausajoneuvoon.

Kaksi koneen moottoria vahingoittui pahoin törmäyksessä ja kaksi hinausajoneuvon ohjastajaa loukkaantui. Heidät vietiin sairaalahoitoon. Koneeseen joudutaan mahdollisesti asentamaan uudet moottorit.

Iron Maiden esiintyi perjantaina Chilessä. Yhtyeen mukaan keikkaa oli seuraamassa 58 000 fania.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä