Lahti |

Itä-Häme-talon kauppa natisee Heinolan valtuustossa

Heinolan paloasemaksi kaavaillun ESA-konsernin vanhan kirjapainotalon saneerauskulut arvelluttavat päättäjiä tyhjien tilojen ohella. Kaupunki on pyrkinyt pääsemään eroon ylimääräisistä tiloista - nyt niitä tulisi yli 3500 neliötä lisää.

Itä-Häme-talo
Itä-Häme-talon julkisivu on luonnonkiveä. Kuva: YLE / Heikki Ahonen

Heinolassa Itä-Häme-talon kiinteistökauppahanke on menossa nurin maanantai-iltana. Valtuuston suurin ryhmä sosiaalidemokraatit ovat tehneet eilen ryhmäpäätöksen, joka on kielteinen paloasemaksi kaavaillun Itä-Häme-talon ostolle.

Sosiaalidemokraattien Hannele Rämö sanoo, että remonttien lisäksi liikennejärjestelyt vaativat rahaa, koska talo on hankalassa mäen vierussa. -Pari päivää sitten mäessä oli taas rekka poikittain. Miten siitä paloauto pääsisi hälytykselle, Rämö kysyy.

Myös Keskustan ryhmässä kiinteistökauppaa arvostellaan voimakkaasti. Valtuutettu Paula Ijäs harmittelee tyhjiä tiloja, joita tässä tilanteessa kaupungin kontolle tulisi.

Heinolan tekninen johtaja Tapio Pesonen mukaan ylimääräistä tilaa, jota paloasema ei tarvitsisi, on lähemmäs 4000 neliötä.

Talon saneerauskustannukset ovat myös kalliimmat kuin nykyisen paloaseman. Itä-Häme-taloa Heinolalle kauppaa ESA-konserni, joka on kauppaa helpottaakseen "tinkinyt" jo puolet talon hinnasta pois. Nyt luonnonkivijulkisivuisen Itä-Häme-talon pyyntihinta on 750 000 euroa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Lahti

Pääuutiset

Ulkomaat

Maanjäristys aiheutti laajoja tuhoja Keski-Italian vuoristoalueella – Yle seuraa hetki hetkeltä

Pelastustyöntekijät auttoivat maanjäristyksen uhreja Amatricessa keskiviikkona.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä