Ulkomaat |

Italialainen mafiapomo pidätettiin Espanjassa

Espanjassa on pidätetty italialainen mafiajohtaja Giuseppe Polverino, joka on pakoillut poliisia kuusi vuotta. Polverino on pyörittänyt miljardin euron arvoista bisnesimperiumia, jonka uskotaan saaneen tulonsa etenkin huumeiden salakuljettamisesta Espanjasta Italiaan.

Italian ja Espanjan poliisit pidättivät Polverinon tiistai-iltana yhteisessä operaatiossaan Jerez de la Fronterassa Lounais-Espanjassa, Italian poliisin tiedottaja kertoo.

Hänen mukaansa Polverino näytti väärennettyä henkilötodistusta, mutta hänet tunnistettiin sormenjälkien perusteella.

Polverinon mafiaperhe pitää tukikohtaansa Napolin pohjoispuolen esikaupungeissa, mutta se on mukana liike-elämässä myös Pohjois-Italiassa ja Espanjassa. Poliisi kuitenkin uskoo, että Polverinon klaanin päätulonlähde on hasiksen salakuljettaminen Espanjasta Italiaan.

Viime vuoden toukokuussa Italian poliisi takavarikoi miljardin euron arvosta Polverinon klaanin omaisuutta, muun muassa rakennus- ja muita yhtiöitä, luksushuviloita ja autoja, maata ja pankkitileillä olleita varoja.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Kerrostaloasuntoja Helsingissä heinäkuussa 2014.

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään tohtoria saati maisteria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä