Saame |

Itella lakkauttaa syrjäkylien pieniä posteja

Itella sulkee syrjäseuduilla posteja, joilla ei ole tarpeeksi käyttäjiä. Itellan suunnitelmissa on lakkauttaa tänä vuonna pohjoisimmassa Suomessa ainakin Lemmenjoen posti Inarin kunnassa, ja Raattaman ja Kiistalan postit Kittilän kunnassa.

Kuva: YLE / Raila Paavola

Postien lakkautustoimet koskevat pieniä palvelupisteitä, joissa käy keskimäärin 0-2 asiakasta päivässä.

Postin kehityspäällikön Marja Ihatsun mukaan postipalvelut eivät heikkene lakkautusten myötä. Posti toimitetaan asiakkaille samallalailla kuin tähän asti. Jos asiakkaalla on lähimpään postiin matkaa yli viisi kilometriä, toimitetaan myös postipaketit kotiin. Postin lähettäminen on mahdollista postiauton mukana.

Ihatsu ei tiedä palvelupisteiden tarkkoja lakkautusaikatauluja, mutta asiakkaille ilmoitetaan asiasta kuukautta aiemmin.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Bivnnuhamosat

Pettu toimi arkiruokana vihannesten tilalla – sisältää paljon hivenaineita ja vitamiineja

Saamelaiset ovat käyttäneet perinteisesti pettua terveysruokana, eivät vain ruokapulan vuoksi. – Petusta onkin sanottu, että se on kolttasaamelaisten ja inarinsaamelaisten vihannes: vaikka on syöty melko yksipuolisesti lihaa ja kalaa, ihmiset ovat pysyneet terveinä, sillä petusta on saatu tärkeitä hivenaineita ja vitamiineja, kertoo kolttasaamelaisen perinteen asiantuntija Irja Jefremoff.

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä