Saame |

Itella lakkauttaa syrjäkylien pieniä posteja

Itella sulkee syrjäseuduilla posteja, joilla ei ole tarpeeksi käyttäjiä. Itellan suunnitelmissa on lakkauttaa tänä vuonna pohjoisimmassa Suomessa ainakin Lemmenjoen posti Inarin kunnassa, ja Raattaman ja Kiistalan postit Kittilän kunnassa.

Kuva: YLE / Raila Paavola

Postien lakkautustoimet koskevat pieniä palvelupisteitä, joissa käy keskimäärin 0-2 asiakasta päivässä.

Postin kehityspäällikön Marja Ihatsun mukaan postipalvelut eivät heikkene lakkautusten myötä. Posti toimitetaan asiakkaille samallalailla kuin tähän asti. Jos asiakkaalla on lähimpään postiin matkaa yli viisi kilometriä, toimitetaan myös postipaketit kotiin. Postin lähettäminen on mahdollista postiauton mukana.

Ihatsu ei tiedä palvelupisteiden tarkkoja lakkautusaikatauluja, mutta asiakkaille ilmoitetaan asiasta kuukautta aiemmin.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Bivnnuhamosat

Saamelaiskäräjävaalien äänestyslippuja makaa Helsingin postikeskuksessa, vaikka niiden pitäisi olla jo laskennassa

Helsingin postikeskuksessa makaa useita saamelaiskäräjävaalien äänestyslippuja. Postin prosessijohtaja Jarmo Ainasoja pyytää tilannetta anteeksi ja lupaa, että asian selvittäminen aloitetaan heti. Vaalilautakunnan puheenjohtaja uskoo, että postin nettisysteemi näyttää väärin eikä usko, että vaalikirjeitä makaisi enää esimerkiksi Helsingissä. Vaalilautakunta aikoo kuitenkin tutkia asiaa.

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä