Saame |

Itella lakkauttaa syrjäkylien pieniä posteja

Itella sulkee syrjäseuduilla posteja, joilla ei ole tarpeeksi käyttäjiä. Itellan suunnitelmissa on lakkauttaa tänä vuonna pohjoisimmassa Suomessa ainakin Lemmenjoen posti Inarin kunnassa, ja Raattaman ja Kiistalan postit Kittilän kunnassa.

Kuva: YLE / Raila Paavola

Postien lakkautustoimet koskevat pieniä palvelupisteitä, joissa käy keskimäärin 0-2 asiakasta päivässä.

Postin kehityspäällikön Marja Ihatsun mukaan postipalvelut eivät heikkene lakkautusten myötä. Posti toimitetaan asiakkaille samallalailla kuin tähän asti. Jos asiakkaalla on lähimpään postiin matkaa yli viisi kilometriä, toimitetaan myös postipaketit kotiin. Postin lähettäminen on mahdollista postiauton mukana.

Ihatsu ei tiedä palvelupisteiden tarkkoja lakkautusaikatauluja, mutta asiakkaille ilmoitetaan asiasta kuukautta aiemmin.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Bivnnuhamosat

Saamelaiskäräjien kolttajäsenen mielestä kolttayhteisön tulevaisuus on valheelle rakennettu

Saamelaiskäräjien kolttajäsen Tauno Haltan mielestä Pohjois-Suomen hallinto-oikeus teki oikeusmurhan päättäessään, että kolttavaalien voittaja Tanja Sanilaa on pidettävä kolttalain tarkoittamana koltankielentaitoisena henkilönä ja että siksi hänellä on kelpoisuus toimia kolttien luottamusmiehenä. Haltta sanoo, ettei hän halua enää edustaa kolttia, sillä kolttien tulevaisuus on valheelle rakennettu.

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä