Saame |

Itella lakkauttaa syrjäkylien pieniä posteja

Itella sulkee syrjäseuduilla posteja, joilla ei ole tarpeeksi käyttäjiä. Itellan suunnitelmissa on lakkauttaa tänä vuonna pohjoisimmassa Suomessa ainakin Lemmenjoen posti Inarin kunnassa, ja Raattaman ja Kiistalan postit Kittilän kunnassa.

Kuva: YLE / Raila Paavola

Postien lakkautustoimet koskevat pieniä palvelupisteitä, joissa käy keskimäärin 0-2 asiakasta päivässä.

Postin kehityspäällikön Marja Ihatsun mukaan postipalvelut eivät heikkene lakkautusten myötä. Posti toimitetaan asiakkaille samallalailla kuin tähän asti. Jos asiakkaalla on lähimpään postiin matkaa yli viisi kilometriä, toimitetaan myös postipaketit kotiin. Postin lähettäminen on mahdollista postiauton mukana.

Ihatsu ei tiedä palvelupisteiden tarkkoja lakkautusaikatauluja, mutta asiakkaille ilmoitetaan asiasta kuukautta aiemmin.

Tuoreimmat: Saame

Váldoođđasat

Säämi

Avaskari: “Sämmiliih iä lah meendu oovtâlâš juávkku”

Sämitige jeessân já Anarâšah seervi saavâjođetteijee Anu Avaskari ij uáini siämmáá uhkekove ko čaittâleijee já ovddiš toimâtteijee Ánne Risten Juuso. Juuso lii vyesimáánust Laapi ollâopâttuvvâst tuhhiittum riehtitiettuu pro gradu –pargos oohtânkiäsust čáállám, ete Suomâst vyeimist leijee sämmilâšmiäruštâllâm taha máhđulâžžân tom, ete sämmilij tubdâm sämivuotâ puávtáččij lappuđ Suomâst.

Bivnnuhamosat

Varrasamosat

Muualla Yle.fi:ssä