Kotimaa |

Itsenäisyyspäivän ylennyksen sai yli 600 reserviläistä

Itsenäisyyspäivänä on ylennetty niin reserviläisiä kuin kantahenkilökuntaakin. Kenraalikunnassa tapahtui kaksi ylennystä, reservissä majuriksi kohosi Björn Wahlroos.

Kari Takanen (vas.) ja Petri Hulkko
Kari Takanen (vas.) ja Petri Hulkko Kuva: Puolustusvoimat

Kenraalikuntaa koskevat ylennykset saivat eversti Petri Hulkko ja lippueamiraali Kari Takanen.

Maavoimien esikunnan operaatiopäällikkö Hulkko on ylennetty prikaatikenraaliksi. Takanen puolestaan ylennettiin kontra-amiraaliksi. Takanen palvelee suunnittelupäällikkönä Pääesikunnassa.

Lisäksi kantahenkilökunnassa on ylennetty suuri joukko muita upseereja. Everstin arvon sai kuusi upseeria.

Reservissä ylennyksen sai yhteensä 625 upseeria: majuriksi 22, komentajakapteeniksi 1, kapteeniksi 75, kapteeniluutnantiksi 5, lääkintäkapteeniksi 3, yliluutnantiksi 132, merivoimien yliluutnantiksi 9, insinööriyliluutnantiksi 2, lääkintäyliluutnantiksi 6, luutnantiksi 316, merivoimien luutnantiksi 20, lääkintäluutnantiksi 6, vänrikiksi 21 ja aliluutnantiksi 1 reserviläinen.

Majuriksi ylenneiden joukossa on Sampo-konsernin hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos. Kapteenin natsat saa kiinnittää laattaansa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, Supon apulaispäällikkö Petri Knape taas on ylennetty yliluutnantiksi.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Entinen Jehovan todistaja seuraajistaan: He odottivat ulko-ovellakin, kiersivät taloa ja menivät ikkunoiden ohi

Jehovan todistajien kiintesitö Vantaalla.

Yle Uutisten saamat kirjeet kertovat, minkälaisia tapoja Jehovan todistajilla on käytössä jäsentensä tarkkailuun ja seuraamiseen. Yhteisön entisten jäsenten kertomusten mukaan seuraaminen on ajanut ihmisiä esimerkiksi paniikkikohtauksiin. Jehovan todistajien tiedottaja väittää, että seurakuntien vanhimmat eivät tarkkaile jäseniä eivätkä opasta jäseniä tarkkailemaan toisiaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä