Kotimaa |

Itsenäisyyspäivän ylennyksen sai yli 600 reserviläistä

Itsenäisyyspäivänä on ylennetty niin reserviläisiä kuin kantahenkilökuntaakin. Kenraalikunnassa tapahtui kaksi ylennystä, reservissä majuriksi kohosi Björn Wahlroos.

Kari Takanen (vas.) ja Petri Hulkko
Kari Takanen (vas.) ja Petri Hulkko Kuva: Puolustusvoimat

Kenraalikuntaa koskevat ylennykset saivat eversti Petri Hulkko ja lippueamiraali Kari Takanen.

Maavoimien esikunnan operaatiopäällikkö Hulkko on ylennetty prikaatikenraaliksi. Takanen puolestaan ylennettiin kontra-amiraaliksi. Takanen palvelee suunnittelupäällikkönä Pääesikunnassa.

Lisäksi kantahenkilökunnassa on ylennetty suuri joukko muita upseereja. Everstin arvon sai kuusi upseeria.

Reservissä ylennyksen sai yhteensä 625 upseeria: majuriksi 22, komentajakapteeniksi 1, kapteeniksi 75, kapteeniluutnantiksi 5, lääkintäkapteeniksi 3, yliluutnantiksi 132, merivoimien yliluutnantiksi 9, insinööriyliluutnantiksi 2, lääkintäyliluutnantiksi 6, luutnantiksi 316, merivoimien luutnantiksi 20, lääkintäluutnantiksi 6, vänrikiksi 21 ja aliluutnantiksi 1 reserviläinen.

Majuriksi ylenneiden joukossa on Sampo-konsernin hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos. Kapteenin natsat saa kiinnittää laattaansa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, Supon apulaispäällikkö Petri Knape taas on ylennetty yliluutnantiksi.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Länsimetron lisäksi Espoon toinen jättihanke reilusti myöhässä – pöytäkirjat salataan taas

Länsimetron lisäksi espoolaiset saavat odottaa myös uuden sairaalansa valmistumista Jorviin. Hanke ei ole kaikilta osin sujunut kuin tanssi: aikataulu on venynyt ja rahaa on palanut suunniteltua enemmän. Kaupunki vääntää kättä laskutuksesta rakentaja Lujatalon kanssa. Espoossa hämmennystä on herättänyt myös kaupungin teknisen toimen johtajan veljen rooli hankkeessa Lujatalon puolella.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä