Kotimaa

Jäänveiston SM-kisat huipentuivat Varkaudessa – voitto naapurikuntaan Joroisiin

Riitta Matikainen vei voiton teoksellaan, jota kiiteltiin muun muassa monumentaaliseksi ja pysäyttäväksi. Kilpailijoilla oli kaksi vuorokautta aikaa luoda taideteos järvenjäältä sahatusta palasta.

Riitta Matikainen työstää teostaan jäänveiston SM-kisoissa Varkaudessa.
Kuva: Markku Malinen / Yle
Varkaudessa järjestetyt jäänveiston soolosarjan SM-kisat päättyivät lauantaina joroislaisen Riitta Matikaisen juhliin. Matikaisen teos Mutta mitä tapahtui jäällä? oli tuomariston mielestä vaikuttava, monumentaalinen, pysäyttävä ja jää pääsi siinä oikeuksiinsa materiaalina.

Toiseksi sijoittui imatralainen Jere Nuppola teoksellaan Kissa ajovaloissa. Se sai kiitosta hallitusta kokonaisuudesta ja kristallinomaisesti käsitellystä pinnasta.

Kolmannen sijan vei Marika Walldén Tampereelta teoksellaan Portilla. Tuomaristo kiitteli Walldénia taitavasta jään käsittelystä ja sommittelusta.

Kahdeksan kilpailijan tehtävänä oli luoda kahden metrin pituisesta, metrin korkuisesta ja järvenjään paksuisesta palasta mieleisensä taideteos kahdessa vuorokaudessa. Työvälineinään he käyttivät muun muassa moottorisahaa, sähkösahaa, jyrsintä, talttoja ja lämpöpuhaltimia.

Suomen Latu ry:n luotsaama kisa järjestettiin Walterinpuistossa osana Ruukin Helmi -kulttuuritapahtumaa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Tulli paljasti Suomen suurimman nettihuumekaupan – arvo 2 miljoonaa euroa

Värikäs

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä