Kotimaa |

Jälleen uusi maneesiongelma - tällä kertaa romahdusvaara Espoossa

Gumbölen ratsastusmaneesi Espoossa on asetettu käyttökieltoon romahdusvaaran vuoksi. Ongelma on maneesin halkeileva kattopalkki.

Maneesin katto on tuettu väliaikaisesti.
Haljennut kattopalkki on tuettu väliaikaisesti. Kuva: Yle

Espoossa on paljastunut uusi maneesiongelma. Kaupunki on asettanut Gumbölen ratsastusmaneesin käyttökieltoon.

Syynä on 1970-luvulla valmistuneen rakennuksen romahdusvaara.

Yhdessä katon liimapalkeista on halkeamisvaurio ja lisäksi rakennus on kallistunut.

Nyt tutkitaan voidaanko kaupungin omistama rakennus korjata vai puretaanko se.

Tilapalvelupäällikkö Tiina Andersson Espoon kaupungilta kertoo, että Laukaan maneesionnettomuus vaikutti käyttökieltoon.

- Sain viime viikolla ennen kuin tämä pantiin käyttökieltoon ensi kertaa semmoista tietoa, joka oli hälyttävä merkki tästä. Aikaisemmat vauriotutkimukset ovat perustuneet siihen, että siellä on ollut erilaisia vaihtoehtoja, joissa on annettu vielä käyttää kyseistä maneesia.

Anderssonin mukaan viitteitä maneesin huonosta kunnosta on ollut ennenkin, mutta nyt ongelmia ei voitu enää sivuuttaa.

Useita ratsastusmaneeseja on jouduttu tarkistamaan ja asettamaan osin käyttökieltoon Laukaalla runsas viikko sitten sattuneen maneesionnettomuuden jälkeen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Hevosurheilu-lehti.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Osallistu A2 Koulukiusaamis-illan käsikirjoituksen tekoon!

Ajankohtaisen kakkosen seuraavan keskusteluillan aiheena on koulukiusaaminen. Aihetta pohjustettiin avoimessa toimituskokous-chatissa ja nyt toimitus joukkoistaa myös käsikirjoituksen tekoa. Kaksituntisen suoran televisiokeskustelun tavoitteena on etsiä mahdollisimman konkreettisia keinoja kiusaamisen kuriin saamiseksi: Mitä itse kukin voi tehdä? Klikkaa keskustelut auki allaolevista palkeista ja vaikuta käsikirjoitukseen!

Ajankohtainen kakkonen

Jonnan koskettava tarina: Synnytin huoltsikan parkkipaikalle

Jonna Tuovinen oli matkalla Varkaudesta Savonlinnaan, kun lapsivesi tuli yllättäen ulos. Pakkasta oli 26 astetta. Santtu-poika syntyi matkalla huoltoaseman parkkipaikalle. Äidit ja kätilöt pelkäävät, että tien päälle syntyneiden vauvojen määrä kasvaa, kun synnytysosastoja vähennetään. Peruspalveluministeri Susanna Huovisen allekirjoittamassa asetuksessa edellytetään, että synnytysyksikössä pitää olla tuhat synnytystä vuodessa ja 24 tunnin valmius hätäleikkaukseen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä