Lahti |

Japani palkitsi Jouko Skinnarin Suomi-Japani-suhteiden ahkerasta rakentamisesta

Pitkän parlamenttiuran tehnyt kansanedustaja Jouko Skinnari (SDP) on saanut Japanin suurlähettiläältä Hiroshi Maruyamalta Japanin hallituksen myöntämän kunniamerkin. Maruyama mainitsi Skinnarin ansioksi ahkeran suhteiden rakennuksen Suomen ja Japanin välillä.

Kansanedustaja Jouko Skinnari saa suurlähettiläs Hiroshi Maruymalta Japanin hallituksen myöntämän kunniamerkin. Kuva: YLE Lahti

Suurlähettiläs Hiroshi Maruyama arvosti lahtelaiselle Skinnarille pitämässään kiitospuheessa suomalaisten monessa näkyvää osanottoa Japanin tsunamikatastrofista kärsineiden elämään.

Suurlähettiläs osallistui itse maaliskuisen katastrofin aikaan Salpausselän kisoihin ja oli mukana tukemassa Japanin kisajoukkuetta.

Japanin hallituksen myöntämä Nousevan auringon ritarikunnan kultaisin ja hopeisin tähdin -kunniamerkki luovutettiin Skinnarille suurlähettilään residenssissä.

Juhlallisen seremonian aluksi suurlähettiläs kertasi Jouko Skinnarin merkittäviä ansioita Suomen ja Japanin välisen suhteiden rakentajana muun muassa kaupan ja kulttuurin alalla. Skinnari on toiminut mm. eduskunnan Japani-ystävyysryhmän puheenjohtajana yli 20 vuotta.

Skinnari muistutti kiitospuheessaan, että ennen häntä vastaavanlaisen ansiomerkin, tosin hieman arvokkaamman, on saanut marsalkka Mannerheim.

Skinnarin mukaan Suomella ja Japanilla olisi paljon yhteistä tekemistä kaupan lisäämisen ohella ydinturvallisuuden ja uusiutuvan energian rakentamisessa. Skinnarin mukaan Japani aikoo luopua ydinvoimasta 30 seuraavan vuoden aikana.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Lahti

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä