Kotimaa |

Jari Aarnion oikeudenkäynti on päättynyt – ratkaisu aikaisintaan elokuussa

Poikkeuksellisen laaja huume- ja virkarikosoikeudenkäynti päättyi tänään. Helsingin käräjäoikeus ilmoittaa tarvitsevansa aikaa ratkaisun ja perusteluiden laatimiselle.

Jari Aarnio saapumassa Helsingin hovioikeuteen.
Jari Aarnio Helsingin hovioikeudessa 14. maaliskuuta. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Helsingin huumepoliisin entistä pomoa ja 12 muuta vastaajaa koskevan laajan kokonaisuuden pääkäsittely Helsingin käräjäoikeudessa on päättynyt tänään.

Poikkeuksellisen laajan jutun pääkäsittely valmisteluineen kesti Helsingin käräjäoikeuden mukaan yhteensä 96 päivää. Kirjallisia todisteita on esitetty yhteensä hieman alle 3 000 kappaletta ja pääkäsittelyn aikana on kuultu yhteensä 155 henkilöä. Poikkeuksellista jutussa on ollut käräjäoikeuden mukaan myös se, että esitutkinta on jatkunut koko pääkäsittelyn ajan, ja uutta aineistoa kertyi aina viime päiviin saakka.

Jutun laajuuden takia käräjäoikeus ilmoittaa tarvitsevansa normaalia enemmän aikaa aikaa ratkaisun laatimiselle. Tuomion antamisen ajankohdasta ilmoitetaan tarkemmin vasta 15.8. Ratkaisua ei anneta ennen tätä.

Trevoc-jutun käsittely on alkanut juuri hovioikeudessa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä