Luonto |

Järven tarina -dokumenttielokuva lähentelee ennätyksiä

Kotimainen dokumenttielokuva Järven tarina on vetänyt elokuvateattereihin jo yli 115 000 katsojaa. Elokuva lähentelee jo Teemu Selänne -dokumenttielokuvan katsojamääriä.

Majava on järvessä ja syö lehtiä dokumentissa Järven tarina.
Järven tarinassa pääsee ihailemaan mm. majavan arkea. Kuva: Teemu Liakka

Alkuvuonna ensi-iltansa saanut Järven tarina -dokumenttielokuva on osoittautunut yleisön suosikiksi. Elokuvan on elokuvateattereissa käynyt katsomassa jo yli 115 000 katsojaa.

Katsojaluvut ovat selkeästi isommat kuin dokumenttielokuvan edellisen, suomalaisesta metsästä kertovan Metsän tarinan, jonka kävi katsomassa noin 86 000 katsojaa.

Järven tarina saattaa saavuttaa jopa jääkiekkoilija Teemu Selänteestä kertovan Selänne-dokumenttielokuvan katsojamäärät. Selänteen kävi katsomassa noin 130 000 katsojaa. 

Järven tarinaa on kuvattu Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa. Esimerkiksi kuuluisa rapukohtaus on kuvattu Imatralla Vuoksessa.

Elokuva on toistaiseksi katsotuin elokuva Suomessa tänä vuonna.

Tuoreimmat aiheesta: Luonto

Pääuutiset

Kotimaa

Selvitysryhmä: Asiakkaan valitsema sosiaali- ja terveyskeskus toimisi myös "portinvartijana"

Valinnanvapaus

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä ehdottaa, että valinnanvapaus sote-palveluissa järjestettäisiin kaksitasoisena mallina. Asiakas valitsisi ensin itse itselleen sosiaali- ja terveyskeskuksen, joka tarjoaa tietyt peruspalvelut. Tämän jälkeen terveyskeskus arvioisi, onko potilaalla oikeutta muihin valinnanvapauden piirissä oleviin sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä