Jemenin sieppaus |

Jemenin siepatuilla suomalaisilla on satakuntalaistausta

Yliluutnantti Atte Kaleva on virkavapaalla Porin prikaatista. Hänen vaimonsa Leila Kaleva on kotoisin Siikaisten Leväsjoelta.

Suomalaiset siepatut Atte ja Leila Kaleva sekä itävaltalainen Dominik Neubauer Omanin Muscatin lentokentällä 9. toukokuuta.
Suomalaiset siepatut Atte ja Leila Kaleva sekä itävaltalainen Dominik Neubauer Omanin Muscatin lentokentällä 9. toukokuuta. Kuva: STR/ AFP / Lehtikuva

Jemenistä vapautetulla suomalaispariskunnalla on vahvat siteet Satakuntaan. Yliluutnantti Atte Kaleva on virkavapaalla Porin prikaatista ja valmistelee väitöskirjaa radikaali-islamistilaisista terroristiryhmistä. Hän opiskeli Jemenissä arabiaa. Puolustusvoimat kertoo, että Kaleva on ollut matkallaan oma-aloitteisesti, eikä sillä ole mitään tekemistä puolustusvoimien kanssa.

Hänen vaimonsa Leila Kaleva on kotoisin Siikaisten Leväsjoelta. Neste Oilissa johtajana työskentelevä Kaleva oli Jemenissä tapaamassa miestään, kun pariskunta siepattiin yhdessä itävaltalaisen opiskelijan kanssa joulukuussa. Atte Kaleva on kotoisin Salosta.

Siepattujen taustoista on aiemmin kerrottu Suomen viestimissä hyvin vähän turvallisuussyistä. Suomen ulkoministeriö halusi varmistaa, ettei siepattujen turvallisuus vaarannu.

Pariskunta on Itävallassa sairaalassa ja palaa Suomeen mahdollisimman pian,

Keskustele uutisesta 353 kommenttia

Onko uskottavaa, että Kalevat olivat Jemenissä vain aviomiehen akateemisen mielenkiinnon vuoksi? Entä kenen on vastuu, jos siviilit menevät ehdoin tahdoin vaarallisiksi tiedettyihin maihin ja joutuvat vaikeuksiin?

Siirry keskusteluun

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä