Ulkomaat |

Jemenissä itsemurhaisku presidentinpalatsin lähellä – Isis ilmoittautui tekijäksi

Torstaina Adenin kaupungissa tehdyssä iskussa kuoli ja loukkaantui useita ihmisiä. Jemenin presidentti Abd-Rabbu Mansour Hadi oli iskun aikaan presidentinpalatsissa, mutta hän selvisi vahingoittumattomana.

Pommi-iskun aiheuttamaa tuhoa Jemenin Adenissa.
Pommi-iskun aiheuttamaa tuhoa Jemenin Adenissa torstaina. Kuva: EPA

Jemenissä on tehty itsemurhaisku lähellä presidentinpalatsia. Eteläisessä Adenin kaupungissa tehdyssä autopommi-iskussa kuoli ainakin seitsemän ihmistä ja ainakin 10 loukkaantui. Kuolleiden joukossa on sotilaita ja siviilejä.

Isku tehtiin tarkastuspisteellä noin 500 metrin päässä presidentinpalatsista. Turvallisuuslähteen mukaan isku näytti olevan suunnattu autosaattueeseen, jossa oli liikemiehiä matkalla presidentinpalatsiin.

Silminnäkijöiden mukaan isku vaurioitti ainakin kuutta autoa ja läheistä moskeijaa.

Ääri-islamistinen Isis on ilmoittanut verkkoviestissä olleensa iskun takana, mutta sen aitoutta ei ole voitu vielä vahvistaa.

Adenista on tullut väliaikainen päämaja presidentti Abd-Rabbu Mansour Hadin hallitukselle, joka pyrkii saamaan takaisin laajoja osia maasta shiialaisilta huthikapinallisilta, mukaan lukien pääkaupunki Sanaan.

Hadin kerrotaan olleen rakennuksen sisällä iskun aikaan, mutta hän selvisi vahingoittumattomana.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Ulkomaat

Yle kävi erikoisessa satavuotiaiden kylässä – kertovat suomalaisille pitkän iän salaisuuden

Amina Fedullo ja Antonio Vassallo nauttivat raikkaasta ulkoilmasta asuntonsa edustalla Acciarolin kylässä. Vanha pariskunta istuu tuoleilla.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä