Kotimaa |

Jokelan ampuja 18-vuotias abiturientti

Jokelan kouluampujaksi epäilty oli 18-vuotias Jokelan lukion abiturientti. Ampuja oli kaksilapsisen perheen vanhempi lapsi, eikä hänellä ollut aikaisempaa rikosrekisteriä. Hän menehtyi saamiinsa vammoihin keskiviikkoiltana sairaalassa.

Internetsivuilla ampuja kuvasi itseään 18-vuotiaaksi suomalaismieheksi, joka "on valmis kuolemaan asiansa puolesta". Mies uhkasi eliminoida kaikki, jotka näkee "epäsopiviksi".

Hän kertoi saaneensa tarpeeksi yhteiskunnasta eikä hän halua olla enää osa sitä. Mies käytti itsestään nimimerkkiä Sturmgeist89. Mies esiintyi internetissä nimellään, kuvallaan ja hän kertoi jopa syntymäaikansa. Hän myös ennakoi ihmisten tappamista useaan otteeseen.

Ampumaseuran jäsen Surmaaja harrasti tarkkuusammuntaa. Hän oli saanut aseenkantoluvan lokakuun 19. päivä tänä vuonna ja oli ampumaseuran jäsen. Sisäasiainministeriön ylläpitämässä ampuma-aserekisterissä on noin 1,6 miljoonaa ampuma-asetta. Hallussapitoluvan haltijoita on Suomessa 650 000. Noin 60 prosenttia luvista annetaan metsästysperusteella. Suomessa ei saa hallussapitolupaa itsensä suojelemiseen. Harrasti myös sotapelejä Ampujaksi epäilty harrasti tarkkuusammunnan lisäksi myös tietokoneella pelattavia sotapelejä. Ampujan käyttämä NaturalSelector89-nimimerkki löytyy ainakin suositun Battlefield 2 -ammuntapelin tilastosivuilta. Sivun tietojen mukaan ampuja pelasi netissä viimeisen kerran vain muutama tunti ennen surmatöitä. Keskimäärin hän käytti Battlefield-pelin pelaamiseen vajaat 50 minuuttia päivässä. Battlefield on tietokonepeli, jota useat pelaajat voivat yhtäaikaa pelata netissä. Tekijäksi epäilty ampui itseään päähän ja loukkaantui kriittisesti piiritystilanteen lopulla. Surmaaja menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa keskiviikkoiltana kello 22.14. YLE Uutiset

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä